×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، میرهاشم موسوی در بازدید نظارتی از حوزه بیمه‌ای این سازمان افزود: برخی از کارهایی که اکنون در سازمان در حوزه توسعه پوشش بیمه در حال پیگیری است، باید ۳۰ سال پیش آغاز می‌شده و معتقدیم در کنار مدیریت مشکلات جاری باید به تعهدات و چالش‌های آتی سازمان هم توجه ویژه داشته باشیم.

وی ادامه داد: جمعیت ۸ تا ۹ میلیون نفر افرادی که بیمه نیستند، پنجره فرصتی تامین اجتماعی است و با هر مدل و هر محاسبه‌ای که صرفه و صلاح سازمان و اقتضای شرایط باشد، همگرایی حاکمیتی باید به وجود بیاید و باید کار را انجام بدهیم. افق تامین اجتماعی باید این باشد که به روزی برسیم که ۱۰۰ درصد جامعه ایران تحت پوشش بیمه فراگیر ایرانی باشند.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی با اشاره به استاندارد جهانی بیمه‌ای، افزود: نظام بیمه‌ای نمی‌تواند و نباید ورودی خود را هیچ‌گاه ببندد و حتی یک نفر آخر هم نباید از دسترسی به بیمه محروم باشد. جامعیت و فراگیری در نظام بیمه‌ای رمز توانمندی نظام است.

موسوی اضافه کرد: تجربه چندساله اخیر مؤید آن است که با تمرکز راهبردی روی چالش‌ها و اتخاذ تدابیر و تصمیمات درست مبتنی بر عقلانیت و حساب و کتاب، تحول در نظام تأمین‌اجتماعی و غلبه بر چالش‌ها امکانپذیر است.

وی ادامه داد: از ظرفیت‌ها و توان نیروی انسانی و انباشت تجربه ۷۰ ساله تأمین‌اجتماعی می‌توان استفاده کرد و بر برخی مشکلات روزانه که همه را درگیر می‌کند، غلبه پیدا کرد.

موسوی یادآور شد: تأمین‌اجتماعی اکنون در ریل امیدواری قرار دارد و در آغاز مسیر تحول هستیم که با همراهی همه قوا و تلاش کارکنان و مدیران سازمان تأمین‌اجتماعی بخشی از مشکلاتی را که در سال ۱۴۰۰ داشتیم، پشت سر گذاشته‌ایم و این سازمان را از آن فشار متراکم خارج کرده‌ایم اما با وجود همه زحمات و همه دستاوردها، کارهای انجام نشده زیادی هم باقی مانده است.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی اظهار داشت: وضعیت حال حاضر سازمان تامین اجتماعی را باید با نگاه به آینده مدیریت کرد نه جدای از آینده. آینده‌پژوهی صرفاً به معنای دیدن آینده نیست؛ بلکه به معنای ساختن آینده است و درهمین راستا می‌توانیم و باید کارهای بزرگ‌تری در مسیر توسعه خدمات و تحول در حکمرانی تأمین‌اجتماعی انجام دهیم.

موسوی ادامه داد: در طول سال‌ها بار زیادی روی صندوق وارد شده ولی کارهای زیادی می‌توانیم انجام بدهیم، از جمله جلوگیری از استفاده‌های غیرقانونی از خدمات که بار مالی به سازمان تحمیل می‌کنند. در اصلاحات فنی و کارشناسی هم باید به شکل حرفه‌ای همگرایی داشته باشیم و همه جنبه‌های امور را ببینیم؛ اگر تک‌بُعدی عمل کنیم و کارگر، کارفرما و دولت هر کدام حس کنند فشار تنها روی آنهاست، کار پیش نمی‌رود و اصلاحات شکست می‌خورد. برای رفع این مشکل باید همنوایی حاکمیتی برای اصلاحات همه‌جانبه وجود داشته باشد.

وی با تأکید بر اهمیت منابع در اختیار نظام بیمه‌ای و استفاده مناسب از این منابع افزود: هر اصلاحی در نظام بیمه‌ای، باید با اصلاح در صیانت از منابع و ارزش‌آفرینی با استفاده از منابع در اختیار برای عمل به تعهدات آینده همراه شود. در همه صندوق‌های بازنشستگی کشورهای دارای نظام بیمه‌ای مشابه نظام بیمه‌ای ما، سهم منابع حاصل از سرمایه‌گذاری در انجام تعهدات بیشتر از ۱۸ درصد و تا ۲۲ درصد است. ما چاره‌ای نداریم جز این‌که ساختار نظام سرمایه‌گذاری را اصلاح کنیم. اکنون تنها بین ۴ تا ۵ درصد منابع از حوزه سرمایه‌گذاری تأمین می‌شود و این وضعیت را باید اصلاح کنیم.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی تصریح کرد: به‌صورت طبیعی و ناگزیر جمعیت کشورها و در نتیجه صندوق‌های بیمه‌ای دچار پیری می‌شوند و این روندی جهانی است و تجربه‌های ارزشمندی هم برای مقابله با تبعات این روند وجود دارد که باید متناسب با اقتضائات و شرایط داخلی مورد توجه قرار گیرد. ارزش دارایی‌های سرمایه‌ای صندوق‌های بازنشستگی در برخی از کشورها برابر و معادل تولید ناخالص داخلی و حتی بیشتر از آن است. این تجربه جهانی نشان می‌دهد وقتی از ظرفیت اصلاحات در منابع ورودی و ظرفیت مدیریت خروجی‌ها، نهایت استفاده را کردیم، راهی نداریم جز این که تمرکز راهبردی روی اصلاح مدیریت حوزه سرمایه‌گذاری و پولی و مالی و منابع صندوق داشته باشیم.

براساس این گزارش، در این جلسه محمد محمدی معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی گزارشی از ظرفیت‌ها، برنامه‌ها و دستاوردهای این حوزه ارائه و توسعه پوشش بیمه‌ای را مهم‌ترین رویکرد و برنامه این معاونت اعلام کرد.