×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

 به گزارش پایگاه خبری امتداد ، بیمه البرز موفق شده فروش حق بیمه خود را در سه فصل اخیر نسبت به دوره مشابه قبلی دو برابر کند و بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان حق بیمه بفروشد. این میزان از کل فروش سال ۱۴۰۱ نیز تقریبا ۵۰ درصد بیشتر شده که از تلاش بی‌وقفه این شرکت برای گسترش بازار خود حکایت دارد. این درحالی‌ست که رشد خسارت‌های پرداختی شرکت رشدی ۵۰ درصدی داشته و به ۶ هزار میلیارد تومان نرسیده است. بدین ترتیب، می‌توان گفت درآمد ناخالص بیمه البرز از ابتدای سال تا پایان آذر ماه ۱۷۸ درصد نسبت به دوره مشابه در سال ۱۴۰۱ بیشتر شده است. همچنین، این نشان می‌دهد نسبت خسارت پرداختی به حق بیمه دریافتی در این شرکت به حدود ۴۲ درصد رسیده که وعیت بسیار مطلوبی به لحاظ سودآوری است.

 

لازمه چنین رشد درآمدی داشتن یک پرتفوی متنوع در رشته‌های مختلف و محدود کردن ریسک قراردادهای شرکت است که بیمه البرز امسال بهتر از قبل آن را انجام داده است. بررسی پرتفوی ۹ ماهه این شرکت نشان می‌دهد رشته‌های درمان، زندگی و ثالث به ترتیب با ۲۱.۳، ۲۰.۷ و ۱۴.۶ درصد بالاترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند. گرچه این سه رشته در بازار بیمه ایران پرتقاضا هستند، مدیریت بیمه البرز کمتر از ۶۰ درصد پرتفوی خود را به آنها اختصاص داده و سعی کرده با کسب درآمد از سایر رشته‌ها ریسک خود را کنترل کند.

در دوره‌های مورد مطالعه رشد فروش حق بیمه البرز در رشته‌های درمان، مهندسی، هواپیما و زندگی بالاتر از میانگین کل فروش شرکت بوده است. سهم سایر رشته‌ها از میانگین پایین‌تر بوده و فروش بیمه‌نامه در رشته باربری در نه ماهه امسال کمی کمتر از نه ماهه سال قبل بوده است.

از طرفی، رشد خسارت در رشته‌های ثالث، بدنه، هواپیما و زندگی اندوخته‌دار از میانگین خسارت پرداختی شرکت طی این مدت بیشتر بوده است. همچنین، خسارت پرداختی در رشته‌های آتش‌سوزی و نفت و انرژی کاهش داشته است.

با مقایسه حق بیمه دریافت شده و خسارت پرداختی در هر رشته در ۹ ماه گذشته می‌توان دید که رشته‌های نفت و انرژی، هواپیما و مهندسی سودآورترین رشته‌ها برای بیمه البرز بوده‌اند و بیشترین رشد نسبی درآمد ناخالص را داشته‌اند.

نمودار زیر نیز میزان حق بیمه دریافتی و خسارت پرداختی شرکت را به تفکیک ماه از ابتدای سال نشان می‌دهد. مطابق این نمودار می‌توان دید که درآمدهای بیمه البرز دارای الگوی فصلی هستند بطوریکه در اولین ماه فصل کمترین درآمد و در آخرین ماه بیشترین درآمد هر فصل کسب می‌شود. با این حال سطح خسارت‌ها در هر فصل تغییرات نسبتا کمی داشته هرچند میانگین آن در هر فصل نسبت به فصل قبل از آن رشد داشته است.

بررسی روند درآمد ناخالص شرکت در ۹ ماه گذشته نیز سیکل فصلی را تائید می‌کند. در این می‌توان دید که درآمد ناخالص شرکت در ماه‌های مهر و فروردین در پایین‌ترین سطح بوده و در آذر ماه به بالاترین سطح رسیده است. همچنین، می‌توان دید که روند کسب درآمد ناخالص از ابتدای سال تا کنون صعودی بوده که امید حفظ روند را در ادامه نیز تقویت می‌کند.