×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

قفس غزه – ۸| تلاش برای حذف حماس در جنگ های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴

https://www.tasnimnews.com/fa/media/1403/07/25/3179935/قفس-غزه-8-تلاش-برای-حذف-حماس-در-جنگ-های-2008-تا-2014

پس از اتفاقات سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ که در نهایت منجر به تفکیک مدیریتی نوارغزه از کرانه باختری و تسلط جنبش حماس بر باریکه غزه شد، رژیم صهیونیستی سناریو جدیدی را برای این منطقه شروع کرد.شروع سناریو جدید و جنگ های مختلف علیه نوار غزه به تابستان ۲۰۰۶ بر میگرد

پس از اتفاقات سال 2005 تا 2007 که در نهایت منجر به تفکیک مدیریتی نوارغزه از کرانه باختری و تسلط جنبش حماس بر باریکه غزه شد، رژیم صهیونیستی سناریو جدیدی را برای این منطقه شروع کرد. در این قسمت به مرور اقدامات رژیم صهیونیستی در نوارغزه تا سال 2014 خواهیم پرداخت.

شروع سناریو جدید و جنگ های مختلف علیه نوار غزه به تابستان 2006 بر میگردد. رژیم صهیونیستی عملیات بارانهای تابستانی را پس از آنکه جنبش حماس با همکاری کمیته های مقاومت مردمی و جیش الاسلام عملیات “اوهام بر باد رفته” را انجام داد که به اسارت یک نظامی صهیونیستی به نام گلعاد شالیت انجامید، آغاز کرد. عملیاتی که حدود 4 ماه به امید تسلیم شدن حماس و آزادی اسیر ادامه داشت. عملیات تل آویو در نهایت منجر به شهادت 400 فلسطینی و زخمی شدن 1852 نفر دیگر انجامید. آنچه عملیات صهیونیست ها در غزه را متوقف کرد، اقدام حزب لله در مرز لبنان و سرزمین های اشغالی و اسیر گرفتن 2 سرباز صهیونیستی بود. ماشین عملیاتی و کشتار صهیونیست ها از جنوب به شمال منتقل و با ادعای نابودی حزب الله 33 روز جنوب لبنان و بالاخص ضاحیه بیروت که محله شیعه نشین و طرفداران حزب الله لبنان بود را بمباران کرد. بمباران ها هیچ دستاوردی نداشت و صهیونیست ها چون تابستان غزه بدون آزاد سازی اسیرهایشان، عملیات در لبنان را پس از شهادت 1400 لبنانی پایان دادند.

صهیونیست ها در روزهای پایانی سال 2008 جنگی تمام عیار دیگری را علیه مقاومت در غزه آغاز کردند. صراحتا هدف از این جنگ آزادی شالیت، اشغال دوباره نوارغزه و نابودی جنبش حماس اعلام شده بود. اما پس از گذشت 22 روز بمباران و کشتار 1334 فلسطینی بدون هیچ دستاوردی نوارغزه را ترک کردند. 22 روز مقاومت مردم غزه یک امید و خودباوری بزرگی به مقاومت منتقل کرد. بالاخص که بواسطه استقلال تازه نوارغزه و عدم توانایی نظامی حماس، مقاومت توانست در یک جنگ یک طرفه علی رغم آنکه تعداد کشته های صهیونیستی تنها 13 نفر اعلام شد، اما یک طرفه جنگ را پایان دهد.

سال 2011 یک پیروزی بزرگ و تاریخی برای مقاومت و فلسطین رقم خورد. پس از ماه ها مذاکره، رژیم صهیونیستی 1027 اسیر فلسطینی را از جمله 310 حبس ابد و تمام زنان اسیر را آزاد کرد تا پس از دو جنگ ناموفق بتواند شالیت را از حماس پس بگیرد. یحیی سنوار فرمانده کنونی طوفان الاقصی و مسئول سیاسی حماس در نوارغزه مشهورترین فلسطینی آزاد شده تبادل اسرا بود.

در روزهای پایانی نوامبر سال 2012 نوار غزه شاهد سومین جنگ خونین بود؛ نبردی که کوتاه رقم خورد. جنگی که با ترور احمد الجعبری معاون نیروهای نظامی حماس، گردان های عزالدین قسام آغاز شد. اسرائیل جنگ را بسیار آتشین شروع کرد اما پایانی زودتر از تصورات، برای صهیونیست‌ها رقم خورد. رسیدن موشک فجر5 ایرانی به تل آویو و قدس اشغالی، ساقط شدن دو جنگنده با موشک ضدهوایی، منفجر شدن یک اتوبوس در تل آویو و شلیک بیش از 1500 موشک در یک هفته به سراسر سرزمین اشغالی موجب شوکه شدن سران نظامی اسرائیل و تن دادن نتانیاهو به آتش بس پس از تنها 8 روز و کاهش محاصره نوازغزه منتهی شد. در این تهاجم 175 فلسطینی شهید و 1400 نفر زخمی شدند. پس از پایان جنگ ایهود باراک وزیرجنگ اسرائیل استعفا داد و یک قدرت خیالی صهیونیست‌ها فروپاشید.

سال 2014 باری دیگر صهیونیست ها شانس خودشان را برای نابودی مقاومت در غزه که حالا به سلاح ها و امکانات و زیرساخت های بسیاری مجهز شده بود، امتحان کردند. جنگی که 51 روز طول کشید  با ترور شیهد «محمد سعید شعبان» فرمانده نیروهای کماندو دریایی گردان های القسام آغاز شد و مقاومت فلسطین نیز به آن واکنش نشان داد. رژیم در مرحله نخست از طریق بمباران، تخریب خانه ها و قتل غیرنظامیان سعی در ضربه زدن به زیرساخت ها و مقاومت داشت و پس از گذشت 2 هفته از آغاز جنگ وارد یک عملیات نظامی زمینی شد در حالی که در این جنگ آمادگی مقاومت فلسطین برای مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی و حجم موشک ها و تونل های هجومی آن آشکار شد و صهیونیست ها را غافلگیر کرد. جنگ زمینی که با اعلام هدف اشغال دوباره ونابودی حماس صراحتا از سوی نتانیاهو آغاز شده بود، تلفات و غافل گیری های مختلفی را برای صهیونیست ها به همراه شد.  در این جنگ 2260 شهید و نزدیک به 11 هزار مجروح شدند. مقاومت فلسطین در آن زمان 4594 موشک و خمپاره به سمت فلسطین اشغالی شلیک و چندین عملیات انجام داد که نتیجه آن کشته شدن 68 نظامی و شش شهرک‌نشین بود.

چند جنگ پیاپی و ناکامی اسرائیل در حذف حماس و مقاومت در این باریکه تغییرات جدی ای برای این منطقه رقم زد. رسیدن سال های مذاکره به بیش از 10 سال، چند جنگ پیاپی و تخریب های گسترده، توجهات را به این بخش فلسطین و معضلات اجتماعی، رفاهی و اقتصادی اش چند برابر کرد. هم چنین مقاومت با کسب تجربه ها، گام های جدی ای برای تجهیز و پیشرفت نظامی اش برداشت.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.