×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

«داستان شد» جایگزین «کتاب باز» می‌شود؟/چه کسی «شیوه» را تعطیل کرد

امتداد -گروه هنر-عطیه مؤذن؛ «هفت روز سیما» عنوان یک بسته خبری-تحلیلی است که در پایان هر هفته به بازخوانی متن و حاشیه اتفاقات خبری صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی می‌پردازد. همچنین در این بسته، نیم‌نگاهی هم به شایعات و اخبار غیررسمی داریم و در تلاش هستیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن از مهمترین اخبار هفته در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی باخبر شوید.

امروز پنجشنبه ۱۷ آبان می‌توانید با شماره ۱۷۳ بسته خبری «هفت روز سیما» همراه شوید.

چهره هفته؛ سید بشیر حسینی

سید بشیر حسینی با داوری برنامه «عصر جدید» مورد توجه قرار گرفت. اظهارات او و سخنانش کنش و واکنش‌های مختلفی در بر داشت و حسینی با این برنامه توانست چهره شود و بعد از آن به عنوان کارشناس، بیشتر در برنامه‌های مختلف حضور پیدا می‌کرد. وی غیر از کارشناس وارد تیم سازنده و محتوایی برخی از برنامه‌ها هم شد که از جمله جدی ترین این آثار «حسینیه معلی» با اجرای نجم الدین شریعتی بود که مداحان و ذاکران اهل بیت در هر فصل از برنامه به اظهار نظر و کاری شبیه داوری برنامه‌های استعدادیابی نسبت به اجراهای این برنامه مذهبی می‌پردازند.

بشیر حسینی حالا با برنامه جدید «داستان شد» به شبکه سه آمده است. او علیرغم اینکه در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود نمی‌خواهد دیگر در ویترین برنامه‌ها و به عنوان مجری در صحنه باشد حالا حضوری جدی و پررنگی در این برنامه دارد.

برنامه‌ای که درباره کتاب است و به تازگی ویدئویی از آن در شبکه سه دیده می‌شود. ویترین و دکور و طراحی تیزر پخش شده نشان می‌دهد «داستان شد» نباید جزو برنامه‌های ارزان و صرفاً گفتگومحور کتابی تلویزیون باشد. مشخص است برنامه سازان تلاش دارند این برنامه بتواند به عنوان یک برنامه کتابی به چشم آید اما حالا اینکه برنامه چقدر می‌تواند توفیق یابد باید به پخش برسد تا بتوان درباره آن قضاوت کرد.

برنامه‌های تلویزیونی مختلفی در این سال‌ها در حوزه کتاب در تلویزیون روی آنتن رفته است؛ برنامه‌هایی که بیشتر هم مناسبتی بوده اند. «کتاب باز» تنها برنامه‌ای است که در چند سالی که پخش شد توانست مخاطبش را جذب کرده و در ذهن او ثبت شود و حالا بسیاری منتظرند تا ببیند با تعطیلی آن برنامه، چه جایگزینی می‌تواند به همان میزان رضایت مخاطب را در برداشته باشد و از این حیث سازندگان «داستان شد» می‌توانند کار سختی در پیش داشته باشند.

حاشیه هفته؛ نامه مدیر شبکه ۴

هفته پیش از برنامه «شیوه» نوشتیم که در مدت زمان پخش هر از گاهی شائبه تعطیلی و توقیفش شنیده شده است و این بار با طولانی شدن غیبت این برنامه مشخص شد که فعلاً به آنتن نمی‌رسد. این برنامه که یکی از برنامه‌های موفق دوره جدید است توانست تند و تیزترین نقدها را با حضور ۲ طرف یک سوژه و بحث مطرح کند و همین نقدها گاه برنامه را هم با چالش مواجه کرده است.

بلاتکلیفی پخش برنامه این بار با جدیت بیشتری پیش رفت و به دلیل سخنان جنجالی یکی از مهمانان، برنامه به تعطیلی کشیده شد. سخنانی که اتفاقاً در برنامه ضبطی هم پخش شد و می‌توانست مدیریت بهتری نسبت به پخش آن صورت بگیرد. با این حال تصمیم گرفته شد که این سخنان پخش شود و عواقب آن هم گریبان علی انتظاری کارشناس مهمان برنامه را گرفت که از دانشگاه عزل شد، هم خود برنامه به تعطیلی رسید و هم اعتبار برنامه‌ای را که آمده بود تا شیوه اش مبتنی بر گفتگو باشد، زیر سوال برد.

حسین شاهمرادی مدیر شبکه چهار سیما درباره چرایی ضبطی بودن این برنامه و درنیاوردن جمله تنش زایی که در این برهه از کشور می‌توانست حواشی زیادی در بر داشته باشد، نوشت: «آخرین برنامه «شیوه»، مناظره دکتر آزاد ارمکی و دکتر انتظاری بود. دکتر آزاد عازم سفری بود و به آنتن زنده نمی‌رسید؛ لذا برنامه را ضبط کردیم. برنامه که ضبط شد، «شیوه» تندی از آب درآمد. اما عهد ما با مخاطبان این بود که قیچی به «شیوه» نزنیم و ثانیه‌ای از آن را حذف نکنیم و نکردیم.»

حتماً حمایت و پشتیبانی مدیر شبکه در تولید و ساخت برند «شیوه» سهم به‌سزایی داشته است اما حفظ یک برنامه در ادامه مسیر هم از اهمیت زیادی برخوردار است و به نوعی با دخالت و مدیریت صحیح شاهمرادی می‌شد از این حواشی و پیامدها جلوگیری شود.

مدیر شبکه چهار در بخش دیگری از سخنانش این چنین نوشته است: «کسی «شیوه» را تعطیل نکرده است. ما مانده‌ایم و گرده‌مان که هنوز از زیر بار بازخواست بابت یک برنامه تلویزیونی ساده راست نشده است. ما مانده‌ایم و استادانی که به دلایل مختلف، دیگر میل به حضور در برنامه ندارند. «شیوه» بستر طرح بیشترین و تندترین نقدها به دولت قبل بود؛ اما اتفاقی برای کسی نیفتاد. «شیوه» بر سر سنت گفتگو ایستاده است و ایستادگی کرده است و دیر یا زود، بازخواهد گشت؛ زمانی که مطمئن شویم می‌توانیم باز هم بستر یک گفتگوی سالم و امن و پایدار را فراهم کنیم.»

اگرچه مدیر شبکه چهار در این نامه از استادانی نوشته است که دیگر تمایلی به حضور در برنامه ندارند اما این هم می‌تواند از عواقب همان برنامه‌ای باشد که بدون مدیریت صحیح جملات به ضد گفتگو و یک تنش و بحران کشوری بدل شد.

بازخورد هفته؛ شروع قهوه پدری

معمولاً افتتاحیه سریال‌ها می‌تواند نمونه‌ای از کل سریال باشد و براساس شروعی که داشته است می‌توان پیش بینی کرد که چقدر با همان ریتم و شگفتی یا کشش جلو می‌رود.

سریال «قهوه پدری» که در چند وقت اخیر بیشترین حاشیه آن مربوط به نام سریال بود و البته بسیار منتظر بودیم تا به پخش برسد شروع شگفت انگیزی نداشت.

مهران مدیری پس از چند سریال دوباره سریال ساخته است و همین کافی بود تا بسیاری بخواهند منتظر جدیدترین پروژه این کارگردان باشند که معمولاً هم آثار سریالی اش با توفیق همراه بوده است. با این حال «قهوه پدری» در شروع هنوز نتوانسته است بازخورد چندانی داشته باشد و حتی در فضای مجازی هم مورد توجه قرار نگرفت.

روزنامه هفت صبح روز گذشته در بخش رصدخانه از این سریال با عنوان «ناامید کننده روز» یاد کرده و درباره مهران مدیری اینطور نوشته است: «انتظار می‌رفت بعد از یک دوره غیبت طولانی، اثری خاص تحویل‌مان دهد ولی افسوس که ایده‌های کلیشه‌ای قبلی را به بدترین شکل تکرار کرده است. با این همه آرزو می‌کنیم «قهوه پدری» در قسمت‌های بعد کامبک بزند؛ چون در برهوت محصولات خوب کمدی و نیاز مبرم مخاطب به خنده و نشاط، ضعف سریال جدید مدیری، دوچندان مایه تأسف است.»

حسرت هفته؛ جای خالی برند هنری

هنوز جای خالی برنامه‌های برندی که بتوانند رویدادها و جشنواره‌های مختلف هنری را در کشور پوشش دهند و یا اصلاً به دور از جشنواره‌ها نگاه مستقلی به هنرهای مختلف داشته باشند خالی است. شبکه چهار و دیگر شبکه‌ها تلاش دارند برنامه‌های مختلفی در حوزه هنر داشته باشند اما این برنامه‌ها به سختی می‌توانند به ثبات برسند و تا می آیند خود را تثبیت کنند یک فصل برنامه تمام شده و گاه این شانس را ندارند به فصل‌های بعدی برسند.

در شبکه چهار هنوز برنامه‌ای که بتواند مثل «دو قدم مانده به صبح» هنرهای مختلف را پوشش دهد تولید نشده است. برنامه‌هایی به آنتن رسیده اند و در همین فضا فعالیت کرده اند و هر شب را به یک هنر اختصاص داده اند با این حال در حال حاضر تلویزیون از چنین برنامه‌ای خالی است. در یک هفته گذشته جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان برگزار شد که می‌توانست بهانه خوبی برای جذب کودکان و نوجوانان و همراهی با تلویزیون باشد.

شبکه‌های تلویزیون البته به نوبه خود در برنامه‌ها و گزارش‌هایی به این رویداد پرداختند. به طور مثال برنامه «مثبت آموزش» هم در این یک هفته و هم در مدت اخیر با دبیر و دیگر عوامل این جشنواره گفتگو کرد و هر روز را به بخشی از این جشنواره پرداخت. با این حال تلویزیون می‌تواند تولید برنامه‌های ثابت و مستقلی را برای پرداختن به هنرهای اصلی در دستور کار خود قرار دهد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.