- ۱۹ آبان ۱۴۰۳
- کد خبر 1325236
به گزارش
امتداد نیوز
به نقل از مرکز ارتباطات رسانهای گروه انتخاب الکترونیک، حسین بلندی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با حضور در کارخانه نوآوری اسنواتک با اشاره به اقدامات این مجموعه بیان کرد: در سالهای اخیر، توجه به همکاریهای میان دانشگاه و صنعت به عنوان یکی از مهمترین عوامل رشد و توسعه پایدار در کشورها مورد توجه قرار گرفته است. دانشگاهها به عنوان مراکز علمی و تحقیقاتی، ظرفیتهای فراوانی در تولید دانش و توسعه فناوری دارند، و صنایع نیز با نیاز به نوآوری و بهبود کیفیت محصولات و خدمات خود، به دنبال بهرهگیری از این دانش هستند.
وی افزود:همکاریهای میان دانشگاه و صنعت میتواند به ایجاد اشتغال پایدار و توسعه فناوریهای نوین منجر شود، و بدین ترتیب نقش بسزایی در پیشرفت اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا کند. با توجه به این واقعیت، ضروری است که این روند با جدیت بیشتری ادامه یابد و حمایتهای لازم از سوی دولت و نهادهای مرتبط صورت گیرد.
وی با اشاره به فعالیت مجموعه اسنواتک تصریح کرد: فضایی که کارخانه نوآوری اسنواتک به فارغالتحصیلان ارائه داده است، میتواند بهطور مؤثر فاصله موجود بین صنعت و دانشگاه را پر کند و زمینهسازی برای مهارتآموزی و توانمندسازی آنها فراهم سازد. این کارخانه با ایجاد محیطی خلاقانه و پویا، به دانشآموختگان این امکان را میدهد تا تجربیات عملی و کاربردی را با هدف ارائه راه حلهایی برای بر طرف کردن مشکلات و چالشهای صنعت کشور کسب کنند.
تعامل صنعت و دانشگاه
وی با اشاره به اینکه دانشجویان دانشگاههای کشور از نظر آکادمیک و تئوری توانمند هستند، اما برای کسب تجربه عملی نیازمند آموزش در کارخانهها هستند، بیان کرد: با شرایطی که دانشگاه انتخاب میتواند برای دانشجویان فراهم کند، فارغالتحصیلان قادر خواهند بود با پیوستن به پروژههای واقعی صنعتی، مهارتهای لازم را در عمل بهدست آورند و درک عمیقتری از چالشها و نیازهای بازار کار پیدا کنند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور افزود: تعامل مستمر با متخصصان صنعت برای دانشجویان و فارغالتحصیلان، فرصتهای یادگیری و رشد را افزایش میدهد و به آنها کمک میکند تا با جدیدترین فناوریها و روندهای صنعتی آشنا شوند. به این ترتیب، آنها نه تنها برای مجموعه انتخاب، بلکه برای سایر صنایع کشور نیز به منابع مفیدتری با بازده بیشتر تبدیل خواهند شد.
بلندی با اشاره به طرح بورس تحصیلی انتخاب بیان کرد: اگر بتوانیم جایگاه علمی دانشجویان را برای آنها شفاف و بستری برای اشتغال زایی و اجرای طرحها و ایدههای آنها فراهم کنیم بعید میدانم کسی از نخبگان و دانشجویان تمایلی به مهاجرت داشته باشند. که اقدام طرح بورس تحصیلی برای دانشجویان بسیار ارزشمند است.
وی ضمن اشاره به طرح آباد عنوان کرد: این طرح بهمنظور ایجاد فضایی مناسب برای افرادی طراحی شده است که دارای مدرک دانشگاهی هستند اما بهدلیل عدم اشتغال، از تواناییهای خود بهرهبرداری نمیکنند. فضایی که انتخاب در اختیار این فارغالتحصیلان قرار میدهد میتواند بهخوبی خلا موجود بین صنعت و دانشگاه را پر کند و زمینهساز مهارتآموزی مؤثر آنان شود.
دانشگاه انتخاب مسیری از تئوری تا عمل
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور با اشاره به توانایی دانشگاه انتخاب گفت: مهارتآموزی در خط تولید با آموزشهای آکادمیک تفاوت زیادی دارد. در حالی که آموزشهای تئوری ارائهشده در دانشگاه تنها پایههای علمی را بنا مینهد، تجربه عملی در کارخانهها امکان درک عمیقتر از فرآیندها و چالشهای واقعی صنعت را فراهم میکند. بهاینترتیب، فارغالتحصیلان میتوانند بهسرعت مهارتهای خود را تقویت کرده و به نیروی کاری ارزشمندی تبدیل شوند.
وی افزود: از این رو، دانشگاه انتخاب پتانسیل مناسبی برای مهارتآموزی فارغالتحصیلان بدون شغل دارد، بهخصوص برای کسانی که فاقد مهارتهای لازم هستند؛ با افزایش مهارتها و توانمندیهای این افراد در دانشگاه انتخاب، آنها میتوانند بهرهوری بالاتری را تجربه کرده و در نهایت با ارزشآفرینی، به رشد و توسعه پایدار کشور در صنعت کمک کنند. البته باید گفت که این اقدام نیز از نظر اقتصادی به صرفه بوده و به تربیت نیروی کار ماهر برای صنعتگران کمک شایانی میکند.
https://emtedadnews.com/?p=1325236