×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

اجرای ۸ طرح بهینه‌سازی مصرف گاز در دستور کار صنایع پتروشیمی

به گزارش خبرنگار امتداد، حسن عباس‌زاده امروز (سه‌شنبه، ۲۲ آبان) در نشست هم‌اندیشی با تشکل‌ها و انجمن‌های صنایع پایین‌دستی پتروشیمی که به‌منظور توسعه هرچه بیشتر و رفع چالش‌های موجود این واحدها انجام شده بود، اظهار کرد: این نشست با هدف شناسایی دغدغه‌های صنایع پایین‌دستی است تا تکمیل زنجیره ارزش را در صنعت پتروشیمی محقق کنیم.
وی تأکید کرد: صنعت پتروشیمی هم‌اکنون در وضعی است که دیگر توسعه بالادست آن و اجرای مجتمع‌های مگاتنی مدنظر نیست و باید صنایع پایین‌دستی را توسعه داد، بنابراین تأمین خوراک پایین‌دست و اجرای طرح‌های حلقه‌های انتهایی صنعت پتروشیمی به‌منظور توسعه و جلوگیری از واردات محصولات مورد نیاز در دستور کار است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه از دغدغه صنایع پایین‌دستی در زمینه خوراک پلی‌پروپیلن، PET، ۲AEH، پی‌وی‌سی و… اطلاع دارم، گفت: برنامه‌های بسیار مناسبی برای رفع این دغدغه‌ها برنامه‌ریزی شده که در حال پیگیری است. برای نمونه تا پایان امسال شاهد افزایش تولید پی‌وی‌سی در پتروشیمی آبادان خواهیم بود.
سرعت اجرا در بخش خصوصی بالاست
عباس‌زاده تصریح کرد: معتقدم بخش مهمی از  رشد ۸ درصدی اقتصادی مورد تأکید مقام معظم رهبری از سوی بخش خصوصی محقق خواهد شد، زیرا سرعت اجرای طرح‌ها در این بخش بسیار بالاتر است.
وی با اشاره به اینکه محدودیت اعمال خوراک گازی برای صنعت پتروشیمی تأثیری بر صنایع پایین‌دست ندارد و این محدودیت‌ها برای مجتمع‌های متانولی و اوره و آمونیاکی است، اعلام کرد: فقط ۹ درصد گاز تولیدی در کشور به این صنعت اختصاص می‌یابد که نصف آن نیز در واحدهای یوتیلیتی مصرف و حدود ۴ درصد آن خوراک واحدهای پتروشیمی می‌شود. از مجموع گاز شیرین تولیدی در کشور، ۴۶ درصد از سوی مصرف‌کنندگان خانگی، تجاری، صنایع و حدود ۳۰ درصد در نیروگاه‌ها که راندمان پایینی نیز دارند، مصرف می‌شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر ضرورت بهینه‌سازی مصرف انرژی افزود: هم‌اکنون نیز با افزایش مصرف گاز در کشور به دلیل ورود به فصل سرد، دریافت خوراک گازی پتروشیمی‌ها کاهش یافته است که این اقدام تأثیر بسیاری در ارزآوری کشور دارد.
سرمایه‌گذاری ۲ همتی پتروشیمی زاگرس برای بهینه‌سازی مصرف گاز
عباس‌زاده با اعلام اینکه اجرای هشت طرح صرفه‌جویی مصرف گاز از سوی صنایع پتروشیمی در دستور کار است تا از محل گاز صرفه‌جویی شده، محدودیت‌های گازی بر تولید پتروشیمی‌ها مؤثر نشود، اظهار کرد: پتروشیمی زاگرس امسال اعلام کرده است که حدود ۲ هزار میلیارد تومان برای بهینه‌سازی سرمایه‌گذاری می‌کند که مذاکرات آن با معاونت برنامه‌ریزی وزارت نفت نیز انجام شده است و به‌زودی تفاهم‌نامه آن امضا می‌شود.
وی تمرکز بر بهینه‌سازی مصرف گاز در مرغداری‌های دو استان شمالی کشور از سوی پتروشیمی پردیس را از دیگر طرح‌های صرفه‌جویی در مصرف گاز اعلام کرد و ادامه داد: طرح بهینه‌سازی مصرف در گلخانه‌های استان گیلان و مازندران و تعویض بخاری‌های کم‌بازده نیز از دیگر طرح‌های در دست پیگیری است که از سوی پتروشیمی‌ها اجرا خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: تا جایی که امکان دارد نباید پلیمرها را به‌صورت خام صادر کرد و باید با تغییر شکل، ارزش افزوده بیشتری در صادرات آن ایجاد شود که این شرکت نیز از این موضوع حمایت می‌کند.
عباس‌زاده افزود: باید واحدهایی در صنعت پلیمر ایجاد شود که امکان تغییر تولید گرید را داشته باشند و محصولات مورد نیاز تولید شود.
وی با اشاره به برگزاری سالانه نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست بیان کرد: رویکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی از برگزاری این نمایشگاه فقط نمایش نیست، بلکه نمود صنایع پایین‌دستی است و محوریت باید مدیریت صنایع پایین‌دستی باشد.
اجرای طرح آمایش سرزمین با تمرکز بر صنایع پایین‌دستی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از اجرای طرح کلی آمایش سرزمین با تمرکز بر صنایع پایین‌دستی خبر داد و گفت: در این طرح ظرفیت و چالش‌های صنایع پایین‌دستی هر استان به‌صورت جداگانه شناسایی و بررسی می‌شود. اقدام‌های لازم برای اخذ پیمانکار این طرح در ماه آینده انجام می‌شود.
عباس‌زاده در پایان بر لزوم برگزاری ماهانه چنین نشست‌هایی میان صنایع پایین‌دستی و مدیریت صنایع پایین‌دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد و گفت:‌ بنده نیز هر سه ماه یک‌بار با صنایع پایین‌دستی نشست خواهم داشت.
امکان عقد قراردادهای بلندمدت برای خرید محصولات پتروشیمی، تنوع تولید گریدهای مختلف ازجمله پی‌وی‌سی، تعیین نقش رگولاتوری و تنظیم‌گری شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تفکیک عرضه پی‌وی‌سی برای صنایع مختلف، عرضه و تحویل به‌موقع محصولات پتروشیمی در بازار، ثبات در عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی، ثبات قیمت برای برنامه‌ریزی به‌منظور عرضه داخلی و صادراتی و ترغیب به استفاده بیشتر از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی ازجمله موضوعاتی بود که در این نشست از سوی نمایندگان صنایع پایین‌دستی مطرح و راهکارهای اجرای آنها بررسی شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.