- ۲۴ آبان ۱۴۰۳
- کد خبر 1326588
به گزارش شهر به نقل از روابطعمومی شهرداری منطقه۱۲، وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه اظهار داشت: در جغرافیای ۱۶۰۰ هکتاری قلب طهران بیش از ۳۰۰ اثر تاریخی وجود دارد که عمده آن ها در پارسل بازار هستند و به دلیل محدودیت های میراث تا سال ها احیا و مرمت آثار مسکوت مانده بود.
وی مصوبه شورای اسلامی شهر تهران در دوره ششم برای مرمت تحت نظارت میراث را راهگشا دانست و افزود: عدد مرمت این آثار و خانه های تاریخی در حد توان میراث فرهنگی و مدیریت شهری نیست و نیازمند مشارکت بخش خصوصی است که خوشبختانه با مصوبه اخیر شورا احیاگران در محدوده منطقه ۱۲ تحرک خوبی داشتند و تا پایان سال ۱۰ خانه تاریخی مانند خانه پدری جلال آل احمد، هتل گیلانه نو، خانه سرهنگ و…احیا و به رینگ گردشگری قلب طهران افزوده خواهد شد.
شهردار منطقه۱۲ در پایان خاطرنشان کرد: مجاورت بناهای تاریخی با پهنه s توجیه اقتصادی برای احیا گران خصوصی ندارد و می بایست با رویکرد تبعیض مثبت برای بهرهبرداران و سرمایه گذاران بخش خصوصی مشوق ها و تسهیلات خوبی برنامهریزی شود.
وی با اشاره به اینکه خلأهای قانونی و محدودیت های میراث موجب متروک شدن خانه های تاریخی و افزایش بزه اجتماعی شده بود، گفت: در این دوره، مدیریت شهری با تسهیل گری ویژه، حدود ۱۵ خانه تاریخی را به مرحله بازگشایی و افتتاح رساند.
وحیدرضا انارکیمحمدی همچنین افزود: با توجه به تعطیلی حجم زیادی از مغازه ها و باب های تجاری در خیابان فردوسی نیز با تشکیل کارگروه ویژه از مراجع حقوقی، قضایی ، دادستان و … و اجرای طرح پلاک به پلاک، بیش از یک سوم این مغازه ها نیز بازگشایی شده است.
شهردار منطقه۱۲ در ادامه از راه اندازی هاستل خانه کوچک من، احیای حمام تاریخی کاشف السلطنه و تبدیل آن به هاستل، احیای خانه تاریخی پدر جلال آل احمد در محله سنگلج، احیای خانه تاریخی صادق که به پاتوق برای تجمع مهندسان تبدیل خواهد شد، احیای جامعه باربد که در سال ۱۳۰۵ توسط اسماعیل مهرتاش برای نوازندگی ، دوبلری و…ایجاد شده است، احیای هتل ۱۰۰ ساله گیلانه نو، کافه طهرون، خانه سرهنگ مهنا و کافه خانه ۲ در این دوره خبر داد.
سید احمد علوی رییس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم با تاکید بر اینکه شورای شهر از بخش خصوصی برای احیای ساختمان های تاریخی حمایت میکند، گفت: در موضوع حفظ باغات به این پی بردیم که اگر برای مالک باغ امتیازاتی در نظر نگیریم، سرانجام باغ تخریب خواهد شد. همین اتفاق برای ساختمانهای میراثی هم میافتد و به همین دلیل در اسفند ۱۴۰۲ شورای شهر تهران مصوبهای را تایید کرد که بر اساس آن امتیازهایی برای مرمت و بهرهبرداری در نظر گرفته شده و برخی از عوارض کاهش پیدا کرده یا حذف شده است.
وی با اشاره به اینکه ساختمانهای در اختیار بخش خصوصی بیش از ساختمانهای عمومی و دولتی نیاز به حمایت دارند، گفت: در محلههایی که فضای میراثی به بافت فرسوده تبدیل شده در حال بازنگری نقشهها هستیم. همچنین در محلههایی مانند امامزاده یحیی هیچ ابلاغی برای تخریب ساختمانهای قدیمی صادر نشده است.
نیما پرنفر، بهرهبردار و سرمایهگذار این بنا در مراسم افتتاح خانه امامجمعه گفت: بنای تاریخی باید بتواند هزینههای خودش را دربیاورد وگرنه نمیتواند سرپا بماند.
در ادامه شهاب طلایی مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی گفت: حرکتی که برای احیا در تهران شروع شده برای شهرهای دیگر الگوست. ما در دولت چهاردهم امید داریم مالکان بخش خصوصی بناهای تاریخی را احیا کنند. اکنون ۱۰ هزار بنای ثبت ملی وجود دارد. در دولت چهاردهم تمرکز ما در تدوین آئیننامههایی است که جریان احیا و مرمت را راه اندازی کند. همچنین امید داریم با انگیزهای که در دولت چهاردهم شروع شده جریان احیای بناها با مالکیت دولتی و خصوصی را شتاب دهیم. همچنین معتقدیم بهره برداران بناهای تاریخی باید از احیای چنین بناهایی سود ببیند.
وی افزود: در نیمسال دوم برنامه ریزی کردیم مجموعه سرمایه گذاران با امنیت بیشتری به احیای بناهای تاریخی بپیوندند.
انتهای پیام/
https://www.emtedadnews.com/?p=1326588