- ۲۴ آبان ۱۴۰۳
- کد خبر 1326685
به گزارش خبرنگار امتداد، محسن پاکنژاد امروز (چهارشنبه، ۲۳ آبان) در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره واردات بنزین سوپر اظهار کرد: این مطالبه اجتماعی بود و کسانی که دارنده خودروهای لوکس خارجی وارداتی هستند، انتظار دارند از سوختی متناسب با شرایط موتور این خودروها استفاده کنند.
وی تصریح کرد: این ظرفیتی است که ایجاد می شود و هزینه آن را می پردازند.
اگر بهاندازهای پارسال مازوت بسوزانیم، خاموشی نخواهیم داشت
وزیر نفت درباره آمادگی وزارت نفت برای گذر از فصل زمستان تصریح کرد: انشاءالله با کمک خداوند با کمترین چالش این فصل را پشت سر میگذاریم. موضوع مدیریت مصرف سوخت همواره اوایل ماه آذر شروع میشود، اما امسال بهدلیل وقوع سرمای زودرس در روزهای ابتدای آبان شروع و سبب شد ۹۰ تا ۹۵ میلیون مترمکعب گاز به مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع کشور افزوده شود.
پاکنژاد با بیان اینکه طبیعتاً با افزایش سرما و افزایش مصرف در بخش خانگی با توجه به ناترازی انرژی در کشور، محدودیتهای در سایر بخشهای مصرفی کشور اعمال میشود، افزود: در ماجرای مازوتسوزی در نیروگاهها که این روزها در جامعه مطرح شده است، قاعده و قوانینی از سالها پیش تدوین شده و برای حال حاضر نیست.
وی ادامه داد: در سبد سوخت زمستانی نیروگاهها سه حامل انرژی گاز، نفتکوره و گازوئیل وجود دارد و تعادل و در واقع مدیریتی بین مقدار مصارف این حاملها برحسب شرایط سوخت زمستانی کشور صورت میگیرد، بنابراین اگر ما بهاندازهای که پارسال مازوت مصرف کردیم، مازوت بسوزانیم، خاموشی و مشکلی در زمستان نخواهیم داشت.
وزیر نفت با بیان اینکه بهدلیل اهمیت سلامت مردم و حفظ محیط زیست تصمیم گرفته شد در قبال کاهش مصرف مازوت، وزارت نیرو به تشخیص خودش خاموشیهایی را اعمال کند، تأکید کرد: در سه سال گذشته اعداد و ارقام مازوتسوزی به مراتب بیش از آن چیزی است که امروز در نیروگاههای ما انجام میشود.
از ترکمنستان واردات گاز نداریم، اما مذاکرات مقدماتی انجام شد
پاکنژاد درباره واردات گاز از ترکمنستان با بیان اینکه هماکنون از ترکمنستان واردات گاز نداریم، اما مذاکرات مقدماتی برای این کار انجام شده است، گفت: بدهی گازی به این کشور نداریم و همه بدهیها پرداخت شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت نفت با وجود هشدارهای دادهشده مخازن نیروگاههای کشور را پیش از فصل سرما پر نکرده است، تصریح کرد: ابتدای شهریور که دولت چهاردهم مستقر شد حجم ذخایر گازوئیل در نیروگاهها حدود ۴۳ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال کمتر بود، همچنین در ۲۰ روز نخست آبان امسال نزدیک به ۹۰ درصد انتقال سوخت مایع به نیروگاهها نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.
وزیر نفت با اشاره به تمایل نیروگاههای کشور به استفاده از گازوئیل گفت: هرچقدر مقدار تحویل گازوئیل به نیروگاهها را امسال افزایش دادیم بهدلیل منع استفاده از مازوت در نیروگاهها مصرف گازوئیل افزایش یافت، به همین دلیل حجم ذخایر گازوئیل در نیروگاهها مطابق با نظر ما افزایش نیافت.
مصرف ۸۰ درصد کل گاز کشور در بخش خانگی در روزهای سرد
پاکنژاد با بیان اینکه ما همیشه در حوزه فرآوردههای نفتی چه بنزین و چه نفتگاز برحسب ضرورت واردات انجام دادیم، افزود: اکنون نیز واردات هم از شمال و هم جنوب کشور انجام میشود و همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به تدابیر وزارت نفت برای جلوگیری از کمبود گاز در فصل سرد سال گفت: به هر حال در بعضی روزهای سرد سال تا ۸۰ درصد کل تولید گاز کشور در بخش خانگی مصرف میشود. متناسب با افزایش مصرف خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده در فصل سرما، این آمادگی وجود دارد که از سایر سوختهای جایگزین نیز استفاده کنیم تا بقیه بخشهای مصرفکننده تا حد ممکن گرفتار نشوند.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال قطع گاز صنایع در فصل زمستان وجود دارد، بیان کرد: هرگونه تصمیمگیری در این زمینه منوط به سیاستهایی است که در نظام یکپارچه مدیریت انرژی اتخاذ میشود. در این زمینه هماهنگی لازم میان وزارت نفت، وزارت نیرو و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شده و شرایط در حال بررسی است و تلاش میکنیم بخش صنعت تا جایی که امکان دارد با حداقل چالش از برهه کنونی عبور کند.
تجربیات ارزشمندی در زمینه دور زدن تحریمها داریم
پاکنژاد در پاسخ به اینکه با توجه به روی کار آمدن ترامپ، چه برنامههایی برای مقابله با تشدید تحریمهای نفتی وجود دارد، گفت: در مقابله با تحریمها، تفکیکی میان بایدن یا ترامپ قائل نیستیم و با توجه به راهکارهای آزمودهشده و تجربه ارزشمندی که در این زمینه وجود دارد، دغدغه جدی نداریم.
وی ادامه داد: کارکنان صنعت نفت متناسب با شرایط و محدودیتهای احتمالی، تدابیر لازم را اتخاذ خواهند کرد و با اقدامهایی که انجام میدهیم، مشکلی که سبب نگرانی مردم شود، ایجاد نخواهد شد.
از سرمایهگذاری بخش خصوصی در ایجاد پالایشگاههای کوچک استقبال میکنیم
وزیر نفت دریاره ایجاد پالایشگاههای کوچک بهعنوان یکی از راهکارهای دور زدن تحریمهای نفتی گفت: ایجاد این پالایشگاههای کوچک یا همان مینیریفاینرها ازجمله سیاستهایی است که بهدنبال اجرای آن هستیم و از سرمایهگذاری بخش خصوصی در این حوزه نیز استقبال میکنیم. تخصیص نفت خام متناسب با درخواستهای مطرحشده فرآیند خاصی دارد که این امکان را برای بخش خصوصی فراهم میکنیم و هیچگونه مشکلی در زمینه تأمین خوراک پالایشگاههای کوچک وجود ندارد.
پاکنژاد درباره برخی انتقادها به عدم شفافیت حوزه نفت در گزارش دیوان محاسبات در مورد تفریغ بودجه ۱۴۰۲ در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: البته این گزارش مربوط به پارسال است اما باید تأکید کنم که وزارت نفت نیز علاقهمند شفافسازی بیشتر است. باید توجه داشت که اکنون با محدودیتهای بینالمللی در حوزه فروش مواجه هستیم و بهطور طبیعی افشای اطلاعات بخشی از حوزه فروش امکانپذیر نیست، البته با تفاهمی که در گذشته میان وزارت نفت و دیوان محاسبات وجود داشته است، باید مسیر را به سمتی هدایت کنیم که در حوزه درآمدهای شرکت ملی نفت ایران شفافسازی بیشتری انجام شود.
وی درباره احتمال عرضه محمولههای نفتی در بورس گفت: عرضه نفت در بورس از گذشته همواره بهعنوان یکی از راهکارهای فروش نفت مدنظر بوده اما اجرای آن با چالشهای متعددی مواجه شده است، اکنون نیز استفاده از این روش بهعنوان یک پیشنهاد مطرح شده و جوانب آن در حال بررسی است که در صورت نهایی شدن، در این زمینه اطلاعرسانی لازم انجام خواهد شد.
https://emtedadnews.com/?p=1326685