- ۲۶ آبان ۱۴۰۳
- کد خبر 1327357
به گزارش خبرگزاری رویترز، الهام علیاف روز سهشنبه در جریان سخنرانی اصلی خود در اجلاس کنوانسیون تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹) ضمن نکوهش منتقدان غربی از صنعت نفت و گاز آذربایجان گفت که کشورش قربانی کارزار سازماندهیشده تهمت و باجخواهی شده است.
در همین حال آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در سخنرانی خود با اشاره به اینکه اصرار و پافشاری بر سوختهای فسیلی راهبردی پوچ است، گفت: جهان باید تاوان بدهد و در غیر این صورت بشریت بهای آن را پرداخت خواهد کرد. شمارش معکوس برای کاهش دمای کره زمین که به ۱.۵ درجه سلیوس (۲.۵ درجه فارنهایت) رسیده، آغاز شده است و زمان به نفع ما نیست.
دیدگاههای مخالف در قلب مذاکرات آبوهوایی، بر چالش موجود در این زمینه تأکید دارد. چالش این است که با وجود درخواست کشورها برای حرکت به سمت منابع انرژی سبز، بسیاری از آنها از جمله کشورهای ثروتمند غربی همچنان به سوختهای فسیلی وابسته هستند.
بنا بر اعلام وزارت دارایی آذربایجان، با تلاش این کشور برای متنوعسازی انرژی، سهم نفت و گاز در کمک به اقتصاد در حال کاهش است.
رئیسجمهوری آذربایجان با اشاره به منابع نفت و گاز بهعنوان موهبت خدادادی گفت: بهعنوان رئیس کاپ ۲۹ از برنامه گذار به انرژی سبز بهشدت حمایت میکنیم و در حال انجام آن هستیم، اما در عین حال باید واقعبین باشیم.
وی افزود: نباید کشورها را برای بهرهمندی از این منابع و عرضه به بازار سرزنش کرد، زیرا بازار و مردم به آنها نیاز دارند.
علیاف، ایالات متحده، بزرگترین تولیدکننده کربن در جهان و اتحادیه اروپا را بهدلیل انتقادهای خاص، به اتخاذ استانداردهای دوگانه متهم کرد.
آمریکا بزرگترین تولید کننده نفت و گاز در جهان است. در همین حال، کشورهای اروپایی برخی از سختگیرانهترین اهداف جهان را برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۳۰ تعیین، اما پس از آغاز درگیریها بین روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲، منبع جدید عرضه گاز را تضمین کردهاند.
با این حال برخی از شرکتکنندگان در این اجلاس از صحبتهای علیاف انتقاد کردند. رومین لوالالن، رئیس سیاست جهانی کارزار گروه اویل چنج اینترنشنال گفت: استفاده از یک کنفرانس آبوهوایی برای ترویج ادامه تولید و استفاده از سوختهای فسیلی تحریکآمیز و عمیقاً بیاحترامی به کشورهایی است که در خط مقدم تأثیرات آبوهوایی قرار دارند.
تنش اجلاس کاپ ۲۹ همچنین نشاندهنده بیاعتمادی بین کشورهای ثروتمند و در حال توسعه است که بهگفته بسیاری از آنها ثروتمندترین کشورها بهاندازه کافی برای حل مشکلی که ایجاد کردهاند، تلاش نکردهاند.
هارجیت سینگ، فعال آبوهوا گفت: کشورهای توسعهیافته نه تنها از وظایف همیشگی خود برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای غفلت کردهاند، بلکه رشد مبتنی بر سوختهای فسیلی را دوبرابر افزایش دادهاند.
دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، با هدف کاهش انتشار گاز متان از سوی این کشور، روز سهشنبه (۲۲ آبان) عوارض تولید متان را برای تولیدکنندگان بزرگ نفت و گاز نهایی کرد، اما ممکن است این اقدام از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکا لغو شود.
حدود ۲۰۰ کشور در اجلاس کاپ ۲۹ امسال درباره اتخاذ اقدامی جهانی برای تغییرات آبوهوایی مذاکره میکنند و در تلاش هستند بهمنظور تأمین مالی برنامه تغییر به سمت انرژی پاک و سازگاری با گرمای بیشتر جهان، صدها میلیارد دلار از منابع مالی آبوهوایی جمعآوری کنند.
https://emtedadnews.com/?p=1327357