به گزارش امتداد، سید جلال موسوی در نشستی با رسانهها با اشاره به نخستین همایش حکمرانی نظام تعلیم و تربیت گفت: نظام تعلیم و تربیت یکپارچه است و برهمین اساس سه محور اصلی در همایش حکمرانی تعلیم و تربیت مدنظر است.
وی با بیان اینکه در این همایش، چالشهای حوزه آموزش و پرورش بررسی میشود افزود: محور نخست این همایش الگوهای حکمرانی تربیت با رویکرد بومی است که مسائلی همچون سند تحول آموزش و پرورش، ساحتهای تربیتی مبتنی بر سند تحول، عدالت آموزشی و کیفیت آموزش و ارتقای منابع انسانی بررسی میشود.
دبیر علمی همایش حکمرانی نظام تعلیم و تربیت با بیان اینکه محور دوم همایش، حکمرانی تربیت غیررسمی است که خارج از آموزش و پرورش حضور دارند و به بررسی نقش فعالان تربیتی و حلقههای مردمی در نظام آموزش و پرورش میپردازیم ادامه داد: محور سوم مربوط به حکمرانی تربیت تخصصی است که تربیت در دانشگاهها و نظام آموزش عالی را بررسی میکنیم.
موسوی با بیان اینکه به دنبال خروج از تصمیمگیری جزیرهای هستیم گفت: در بسیاری از کشورهای جهان یک وزارتخانه آموزش وجود دارد اما در ایران ۴ وزارتخانه علوم، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و کار درگیر موضوع آموزش هستند که باعث جزیرهای عملشدن شده است.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای اساسی در حوزه آموزش بحث مهارت و استعداد است افزود: وقتی از مسئولان آموزش و پرورش سوال میپرسیم که چرا هدایت تحصیلی به خوبی اجرا نمیشود؟ میگویند وزارت علوم هدایت شغلی را به خوبی انجام نمیدهد؛ یکی از نهادهایی که می تواند به حل این چالشها کمک کند شورای عالی انقلاب فرهنگی است و به دنبال حکمرانی واحد بین دستگاهها هستیم.
موسوی در پایان متذکر شد: علاقهمندان برای ارسال مقالات خود به این همایش تا ۶ آذر فرصت دارند و علاوه بر آن گزارش سیاستی هم میتوانند ارسال کنند.
در ادامه سید مقداد حسینی معاون تربیت غیررسمی ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: همایش حکمرانی نظام تعلیم و تربیت، ۱۸ آذر برگزار میشود و قرار است از صاحب نظران و وزرای آموزش و پرورش دورههای مختلف استفاده کنیم.
معاون تربیت غیر رسمی ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، با درخواست از صاحب نظران، وزرای سابق، فرهنگیان و اساتید که دغدغه تعلیم و تربیت دارند، خواست که با مراجعه به سایت همایش، نظریهها و نکات جدید خود را عرضه کنند.
حسینی با بیان اینکه همایش حکمرانی نظام تعلیم و تربیت به دنبال جلب توجه بیشتر صاحب نظران است اظهار کرد: هم اکنون شرایط جدیدی را به ویژه به لحاظ فناوریهای نوین شاهد هستیم، به عنوان مثال اگر هوش مصنوعی به جریان آموزش وارد شود برای نقش سایر معاونتها چه اتفاقاتی خواهد افتاد.
وی عنوان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در سیاست گذاریها در حوزه تصمیم گیری و تصمیم سازی میتواند ورود و نقش جهت دهی نسبت به موضوعات داشته باشد و سیاست گذاری کلان را انجام دهد.