به گزارش امتداد، کاپ ۲۹ در باکو، پایتخت آذربایجان درحال برگزاری است. اعتراضات در این شهر، با اعتراضات جهانی به اقدامات دولتها دربرابر تغییرات اقلیمی معروف به «روز اقدام» که به یک رسم سالانه تبدیل شده است، همزمان شده است.
طبق گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» فعالان محیط زیست پرچمهای اعتراضی خود را به اهتزاز درآوردند، انگشتهایشان را به هم زدند و در اعتراضی خاموش شعارهایی را زمزمه کردند و بسیاری دهان خود را با کلمه «ساکتشده» پوشانده بودند.
تظاهرکنندگان تابلوهایی را در دست داشتند که خواستار تعهد مالی بیشتر کشورها برای تامین مالی منابع مورد نیاز برای مدیریت تغییرات اقلیمی شده بود. این تعهدات مالی، سرمایه لازم برای انتقال به انرژی پاک و سازگاری با تغییرات آب و هوایی را شامل میشود.
این اعتراضات درحالی است است که مذاکرهکنندگان در طول کاپ ۲۹ تلاش میکنند تا دقیقاً برای دستیابی به این توافق، با یکدیگر به توافقی جامع برسند، اما طبق گزارش رسانهها پیشرفت کند بوده و ناظران میگویند که جهت هر توافقی هنوز نامشخص است.
فعالان به به مبارزه ادامه خواهند داد
«لیدی ناکپیل»، یک فرد معترض به آسوشیتدپرس گفت که معترضانی مانند او از چگونگی روند مذاکرات شوکه نشدهاند. ناکپیل، هماهنگ کننده جنبش مردمی آسیایی در زمینه بدهی و توسعه، گفت: «اما پیروزیهای گذشته، به معترضین انگیزه میدهد.»
او درباره این اقدام گفت: «نقش ما، افزایش فشار است. ما میدانیم که در این دور از مذاکرات به نتایج مورد نیاز جهان نخواهیم رسید، اما حداقل، ما در تلاشیم تا به سوی اهداف نهایی خود حرکت کنیم و قدم به قدم، به آن نزدیکتر شویم.»
او افزود: «من فکر می کنم ما چاره ای جز ادامه مبارزه و اعتراض نداریم… این پاسخ غریزی است که هر کسی، هر موجود زندهای برای زندگی و بقای خود مبارزه کنیم.»
اعتراضات کوچک و بزرگ در سراسر جهان شکل گرفت
در لندن، صدها معترض از موزه بریتانیا به سمت دفاتر سوکار، شرکت نفت متعلق به آذربایجان، راهپیمایی کردند و سپس به سمت محل اقامت و دفتر «کر استارمر» نخست وزیر انگلیس حرکت کردند.
تظاهرکنندگان با دستهای قرمز رنگ شعار میدادند: «کاپ ۲۹ دروغها را متوقف کن، نسلکشی را سفیدشویی نکن.»
پیشرفت زیادی در رسیدن به توافق صورت نگرفته است
مذاکره کنندگان در کاپ ۲۹ درحال بررسی توافقتی هستند که ممکن است صدها میلیارد دلار برای کشورهای فقیرتر ارزش داشته باشد. بسیاری از آنها در جنوب جهانی هستند و در حال حاضر از اثرات پرهزینه بلایای آب و هوایی ناشی از تغییرات اقلیمی رنج می برند.
به گفته کارشناسان، برای جبران چنین خساراتی و همچنین برای پرداخت هزینه گذار به انرژی پاک که اکثر کشورها به تنهایی قادر به پرداخت آن نیستند، سالانه بودجهای به میزان یک تریلیون دلار یا بیشتر مورد نیاز است.
«سمیر بژانوف»، معاون مذاکره کننده ارشد مذاکرات آب و هوایی امسال در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که مذاکرات تغییرات اقلیمی بسیار سیار کند پیش می رود.
او گفت: «من میخواهم تشویق قوی خود را به همه طرفین برای پیشرفت هر چه بیشتر تکرار کنم. ما به همه نیاز داریم که با فوریت و قاطعیت به این کار نزدیک شوند.»
با این وجود ناظران نیز از سرعت پیشرفت ناامید شدند.
«محمد آدو»، از اندیشکده آب و هوای Power Shift آفریقا، به آسوشیتدپرس گفت: «این بدترین هفته اول یک کاپ در ۱۵ سال حضور من در این نشست بوده است. هیچ وضوحی در مورد هدف مالی مسائل اقلیمی، کیفیت تامین مالی یا نحوه دسترسی به آن برای کشورهای آسیب پذیر وجود ندارد.»
او گفت: «من احساس ناامیدی زیادی می کنم.»