×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

اجلاس اقلیمی «کاپ۲۹»؛ درخواست از رهبران گروه ۲۰ برای پیشبرد مذاکرات اقلیمی

به گزارش امتداد، «مختار بابایف»، رئیس کاپ‌۲۹، روز گذشته (دوشنبه) اعتراف کرد که مذاکره‌کنندگان کنونی در مورد تغییرات آب‌وهوایی، با سرعت کافی به سمت توافق حرکت نمی‌کنند.

او ضمن درخواست از کشورهای گروه ۲۰ گفت که «ضروری است آنها هدایت را در دست گیرند.»

وی خاطر نشان کرد: این کشورها ۸۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان و ۸۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای را دارند.

در همان روز، «ووپکه هوکسترا»، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا نیز یادآور شد آذربایجان باید هر چه زودتر این بحث‌های مهم و دشوار را به نتیجه برساند و گفت: ما به ریاستی نیاز داریم که ما را در جهت یک زمین فرود امن هدایت و راهنمایی کند.

او همچنین گفت: من واقعاً معتقدم که با وجود شرایط ژئوپلیتیکی سخت، می‌توانیم و باید تا پایان این هفته به نتیجه خوبی دست یابیم.

نوزدهمین اجلاس سران گروه ۲۰ در شهر «ریو دو ژانیرو»ی برزیل در روزهای ۱۸ الی ۱۹ نوامبر (امروز سه‌شنبه) با موضوع «ساختن جهانی عادل و سیاره‌ای پایدار» برگزار می‌شود.

آغاز نشست وزیران در کاپ ۲۹ در بحبوحه اختلافات

این گزارش همچنین حاکیست نشست وزیران کنفرانس تغییرات آب‌وهوایی سازمان ملل نیز به عنوان بخشی از اجلاس‌های برنامه‌ریزی شده روز دوشنبه در آذربایجان آغاز شد. در بحبوحه اختلاف‌های بین شرکت‌کنندگان، توجهات معطوف بر این است که آیا آنها می‌توانند در مورد اهداف جدید کمک‌های مالی به توافق برسند یا خیر.

یکی از موارد دستور کار کنفرانس کاپ ۲۹ در باکو، تعیین اهداف بودجه جدید برای حمایت از تلاش‌های کشورهای در حال توسعه جهت مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی در سال ۲۰۲۵ و پس از آن است.

در اجلاس سران هفته گذشته اختلافات میان شرکت‌کنندگان کاهش نیافت.

کشورهای در حال توسعه و نوظهور خواهان افزایش قابل توجه حمایت مالی از سوی کشورهای توسعه‌یافته شدند، در حالی که کشورهای توسعه‌یافته گفتند کشورهای نوظهور نیز باید بخشی از هزینه‌ها را متقبل شوند.

انتظار می‌رود در این نشست وزیران، گفت‌وگوهایی درباره اهداف مشخص جدید انجام شود اما خروج و غیبت برخی از نمایندگان بر چالش‌ها افزوده است.

دولت آرژانتین پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد که هیئت خود را از این کنفرانس خارج می‌کند.

دولت آرژانتین دلایل خروج هیئتش را فاش نکرد اما «خاویر میلِی»، رئیس‌جمهور آرژانتین همانند دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، شخصی است که به بدبینی به تغییرات آب و هوایی شناخته می‌شود.

مِیلی قبل از مراسم تحلیف خود در سال گذشته گفت سیاست‌هایی که انسان‌ها را دلیل تغییرات آب‌وهوایی می‌داند، «ساختگی» هستند.

وزیر محیط‌ زیست فرانسه نیز هفته گذشته گفت که در این نشست وزیران شرکت نخواهد کرد.

به گزارش ان اچ کی، تعیین اهداف بودجه جدید برای حمایت از تلاش‌های کشورهای در حال توسعه برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی در سال ۲۰۲۵ و از آن به بعد، از مواردی است که در صدر دستور کار کنفرانس کاپ‌۲۹ در «باکو» قرار دارد. اما هفته آخر این مذاکرات روز گذشته با پیشرفت اندکی در دستیابی به توافق آغاز شد.

دمای جهانی در حال حاضر ۱.۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح پیش از انقلاب صنعتی است اما دانشمندان می‌گویند برای جلوگیری از وخیم‌ترین پیامدهای تغییرات اقلیمی، دما نباید بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش یابد.

برای دستیابی به این هدف، کشورها باید اقدامات بسیار بیشتری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای انجام دهند. برآورد شده است که تا سال ۲۰۳۰، انتشار گازهای گلخانه‌ای باید ۴۲ درصد نسبت به سطح سال ۲۰۱۹ کاهش یابد اما برنامه‌های اعلام‌شده اقدام اقلیمی تاکنون تنها ۲.۶ درصد کاهش را تضمین می‌کند.

کشورهای در حال توسعه می‌گویند بدون افزایش حمایت مالی اقلیمی، توانایی آنها برای اقدام در این زمینه محدود است.

به همین دلیل است که دستیابی به «هدف مشترک جدید با شاخص‌های معین» که انتظار می‌رود در اجلاس کاپ ۲۹ امضا شود، حیاتی است. اما این که وعده‌های تامین مالی چقدر خواهد بود، همچنان در ابهام است.

اجلاس اقلیمیِ کاپ ۲۹ روز جمعه به پایان می‌رسد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.