به گزارش به گزارش امتداد، امیر سعید ایروانی، نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، ذیل دستور کار شماره ۵۰ کمیته چهارم تحت عنوان: «اقدامات و فعالیتهای شهرکسازی] رژیم [اسرائیل که حقوق مردم فلسطین و دیگر اعراب مناطق اشغالی را تحت تأثیر قرار میدهد» سخنرانی کرد.
متن سخنرانی وی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خانم رئیس،
پس از استماع گزارشهای ارائهشده توسط رئیس کمیته ویژهو معاون دبیرکل، مراتب قدردانی خود را از اظهارات ارزشمند ایشان اعلام میکنم و بر نگرانی جدی جمهوری اسلامی ایراندر خصوص اشغالگری و سیاستهای توسعهطلبانه رژیم اسرائیل که از زمان اشغال فلسطین و سایر مناطق اشغالیطی دههها بهطور مستمر دنبال شده است، تأکید مینمایم. اینرژیم در حال حاضر مرتکب جنایات وحشتناک و حملات غیرقانونی تجاوزکارانه نه تنها علیه فلسطینیان و دیگرملتهای منطقه ما بلکه علیه سازمانهای بینالمللی، از جمله سازمان ملل متحد و کارکنان آن میشود. علاوه بر پاسخگو کردن عاملان این جنایات، جامعه بینالمللی باید هرگونه استفاده از زور توسط این رژیم آپارتاید را بهشدت محکوم نماید.
حضور رژیم صهیونیستی در منطقه ما تأثیرات منفیشدیدی داشته است، همانطور که شاهد افزایش چشمگیرخشونت توسط مقامات جنایتکار اسرائیلی، نیروهایاشغالگر و نیروهای مسلح تحت نقاب شهرکنشینان علیهفلسطینیان و دیگر ملتهای صلحطلب منطقه بودهایم.
خانم رئیس،
نیروهای اشغالگر اسرائیلی، تحت فرمان مستقیم رهبران جنایتکار این رژیم، به قتلعام، گرسنگی و پاکسازی قومیغیرنظامیان فلسطینی ادامه میدهند. علاوه بر این، زیرساختهای غیرنظامی غزه بهطور کامل ویران شده است. یک نسلکشی آشکار در برابر دیدگان جهانیان در حال وقوع است. در یک جنگ نامتناسب که با استفاده از سلاحهایپیشرفته و به خشنترین و بیرحمانهترین شکل انجام میشود، بیش از چهل و چهار هزار فلسطینی، عمدتاً زنان و کودکان، کشته شدهاند، بیش از صد هزار نفر زخمی شدهاند، و بیش از ده هزار نفر زیر آوار هستند.
مصونیت ساختگی و غیرقانونی رژیم اسرائیل در قبال جنایات گسترده آن در غزه، همراه با حمایت قوی از سویمتحدانش، سیاستهای تجاوزگرانه این رژیم را تقویت کرده است. این رژیم تجاوزات خود را به لبنان گسترش داده و منجر به کشته شدن ۳۵۰۰ نفر بیگناه و زخمی شدن ۱۵۰۰۰ نفر در لبنان شده است. علاوه بر این، این رژیم ماهیتغیرصلحآمیز خود را با هدف قرار دادن مستقیم صلحبانان سازمان ملل و تصویب قوانینی علیه آنروا و مصونیتکارکنان آن نشان داده است، در حالی که بهطور نظاممند مشروعیت سازمان ملل را تضعیف و کارآیی آن را تخریب میکند.
خانم رئیس،
اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل نقض آشکار حقوق بینالملل و قطعنامههای سازمان ملل است. جامعه بینالمللی، از جمله از طریق قطعنامه تصویبشده در دهمین جلسه اضطراری مجمع عمومی (ES-10/24)، از رژیم اسرائیلمیخواهد که به حضور غیرقانونی خود در اراضی اشغالی فلسطین بدون تأخیر پایان دهد. این حضور غیرقانونی، یکعمل خلاف با ماهیت مستمر است که مسئولیت بینالمللی را در پی دارد.
قطعنامههای شورای امنیت نیز بهصراحت بر غیرقانونی بودن شهرکسازیها و غیرقابل قبول بودن تصرف سرزمین از طریقزور تأکید کردهاند. در قطعنامه ۲۳۳۴ (۲۰۱۶)، شورای امنیتمجدداً تأکید کرده است که ایجاد شهرکها در اراضیاشغالی فلسطین توسط رژیم اسرائیل هیچ اعتبار قانونیندارد و نقض فاحش حقوق بینالملل است. این قطعنامه از رژیم اسرائیل میخواهد که فوراً و بهطور کامل تمامی فعالیتهایشهرکسازی در اراضی اشغالی فلسطین را متوقف کند.
با این وجود، سیاست و رویه این رژیم همواره بر نقض اصول منشور و کنوانسیونها و قطعنامههای مربوطه متمرکز بوده است. این رژیم با نادیده گرفتن درخواستهای بینالمللی، به تخریبخانهها و شهرهای فلسطینی، وادار کردن مردم به آوارگی و زندگی در شرایط سخت در اردوگاهها، و ممانعت از دسترسیآنها به کمکهای بشردوستانه ادامه میدهد.
خانم رئیس،
جمهوری اسلامی ایران به حمایت از مردم فلسطین در مبارزه آنها علیه اشغالگری و اعمال حق انکارناپذیر آنها برای تعیینسرنوشت خود از طریق تأسیس یک دولت مستقل فلسطینی با پایتختی قدس شریف ادامه خواهد داد. از دیدگاه ما، نه تنها فلسطین باید بهعنوان یک عضو کامل سازمان ملل پذیرفتهشود، بلکه اقدامات غیرقانونی رژیم اسرائیل باید تعهد همه اعضای سازمان ملل را برای بازنگری در عضویت این رژیم در سازمان ملل، ذیل ماده ۶ منشور، برانگیزد.
در پایان، خانم رئیس،
جمهوری اسلامی ایران همچنین جولان اشغالی سوریه را بخشی از سوریه دانسته و حملات و محدودیتهای رژیم اسرائیل علیه سوریه که منجر به کشته و زخمی شدن شهروندان سوری و تخریب زیرساختهای آن شده است را بهشدت محکوم میکند.
تصمیم رژیم اسرائیل برای اعمال قوانین، صلاحیت و حاکمیت خود بر ارتفاعات اشغالی جولان، طبق قطعنامههای مربوطه شورای امنیت، باطل و بیاثر است و هیچگونه اثر حقوقی بینالمللی ندارد.
سپاسگزارم.