به گزارش امتداد، سردار حسین ساجدینیا – رییس سازمان مدیریت بحران کشور با حضور در دهمین کنگره بین المللی مدیریت سلامت در حوادث و بلایا با اشاره به اهمیت نقش سازماندهی ستاد مدیریت بحران در لحظه وقوع حوادث و لزوم آمادگی به این منظور، گفت: بنابراین این اصل کار ما در سازمان مدیریت بحران کشور است.
وی افزود: ۵۴ حوادث و بلایا در دنیا شناسایی شده که ۴۵ مورد آن همیشه در کشور ما رخ میدهد و ۶۰ درصد آن مربوط به سیل است.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: ما رتبه هفتم در رابطه با مخاطرات را در دنیا داریم و جز ۱۵ کشور اول آسیب دیده هستیم که باید چاره اندیشی در این باره صورت گیرد.
ساجدینیا گفت: وضعیت ساختاری مدیریت بحران در بین ۱۹۳ کشور تحت نظر سازمان ملل، ۲۷ کشور معاون رییس جمهور، رییس مدیریت بحران است، ۵۷ کشور وزارتخانه مجزا دارند، ۳۱ کشور ارتش برعهده دارد و ۷۸ کشور سازمان مستقل دارند. در حالیکه در کشور ما سازمان مدیریت بحران زیر نظر وزارت کشور است. توسعه ظرفیتها، تصمیمسازی، سیاستگذاری، اولویتدهی و سرمایهگذاری از جمله اقداماتی است که باید اجرا شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: ماموریت های ما شامل ارتقای توانمندی جامعه در امور، پیشبینی و پیشگیری و کاهش خطرپذیری، پاسخ موثر در برابر مخاطرات، تقویت تابآوری، ایجاد هماهنگی، اطلاعرسانی متمرکز، نظارت دقیق، کمک به توسعه مدیریت بحران کشور هستند.
ساجدینیا گفت: چالشهای ما شامل عدم هماهنگی بین نهادها، ضعف زیرساخت های قبلی، ضعف در آموزش و فرهنگ سازی، عدم برنامه ریزی بلندمدت، ضعف در پشتیبانی و مدیریت و غیره هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که برای مدیریت بهینه بحران چه باید کرد؛ افزود: ایجاد کمیته مشترک، توسعه سیستم ارتباطی، آموزش، تخصیص بودجه کافی، تعیین ساختار فرماندهی واحد، تشکیل قرارگاه مردمی و غیره از جمله اقداماتی است که میتوان برای مدیریت بهینه بحران انجام داد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور ادامه داد: ما شاهد هستیم که رشد در بخش علمی مدیریت بحران در حال وقوع است و همه باید بدانند ما در کنار مردم، با مردم و در خدمت مردم در حوادث خواهیم بود.