- ۰۵ آذر ۱۴۰۳
- کد خبر 1330613
به گزارش امتداد علیرضا زاکانی در مراسم اختتامیه کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا با اشاره به چالشهای شهری تهران در مقابله با بلایا و مخاطرات طبیعی گفت: ناسالم بودن هوای شهر جزو چالشهای تهران است. مجموعه مدیریت شهری برای حل این چالش برنامهای با پیوست ترافیکی دارد که مبتنی بر آن هم میزان سفر خودروهای شخصی کاهش یابد و هم مطلوبیت استفاده از حمل و نقل عمومی افزایش پیدا کند. وی ادامه داد: برای کاهش آلودگی هوا شهرداری تهران سرمایهگذاری ویژه ای در حوزه برقیسازی حمل و نقل عمومی داشته است تا در کنار وضع قوانین کارآمد شرایط خدمت به نفع مردم تغییر کند. علاوه بر این مسئله توسعه فضای سبز نیز در دستور کار مدیریت شهری ششم تهران بوده است.
زاکانی در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون بحران زلزله در پایتخت گفت: تهران سه گسل در شمال غرب، شمال شرق و جنوب خود دارد. علاوه بر این مخاطره از ۹۳۰ هزار پلاک موجود در تهران، ۲۶۱ هزار پلاک ناپایدار است و ۱۷ درصد مردم تهران ساکن ۹۳ هزار پلاک ناپایدار در مساحتی به ابعاد ۴۴۰۰ هکتار هستند.
۳۰۰۰ ساختمان در تهران در حریم رودخانه قرار دارند
وی تاکید کرد: تهران هفت رود دره دارد و سیل نیز یکی از مخاطرات طبیعی این شهر است، چالش آبخیزداری در مناطق بالادستی شهر باعث میشود آبهای جاری کنترل نشوند و بحران سیل در تهران تشدید شود. علاوه بر این ۳۰۰۰ ساختمان نیز در تهران در حریم رودخانه قرار دارد که برخی از این ساختمانها جزو اماکن حیاتی شهر میباشد.
زاکانی سپس در رابطه با اقدامات مدیریت شهری پیرامون ایمن سازی تهران گفت: ۱۹ کارگروه و ۲۵ طرح تلاش برای ایمن سازی شهر تهران در دوره جدید شکل گرفته است و در ۱۵۸ نقطه نیز متمرکز شدهایم. تهران ۱۶۰۰۰ ساختمان بالای ۶ طبقه دارد که نیاز است این ساختمانها پایش شوند. در همین رابطه برای نخستین بار با همراهی هشت دستگاه پایش این ساختمانها با اولویت مراکز عمومی شروع شده است که تاکنون نیز ۴۸۰۰ مورد آن به نتیجه رسیده است.
وی تاکید کرد: برای نخستین بار در تاریخ مدیریت شهری نقشه راهی برای ایمن سازی ساختمانهای ناایمن شکل گرفته است و با اولویت مراکز عمومی اقدامات مرتبط با ایمن سازی ساختمانها دارد انجام میشود.
تهران ۲۵۰ گود پرخطر دارد
شهردار تهران ادامه داد: تهران ۲۵۰ گود پرخطر دارد که تاکنون ۵۵ مورد آن مانند گود برج میلاد پایدارسازی شده است در تلاشیم ایمن سازی بقیه گودها را نیز با سرعت مناسب پیش ببریم. علاوه بر این مورد برخی از ابنیههای شهر نیز به مرور زمان مستهلک شده و نیاز ایمن سازی دارند. در همین راستا هم اکنون ۱۰ پل در تهران با هدف ایمن سازی غیر فعال شده است.
زاکانی در ادامه پیرامون کانونهای مخاطره آمیز شهر تهران گفت: تهران کانونهای مخاطره آمیز بسیاری مانند محلات نفرآباد، کن، ده ونک، اسلام آباد و… داشته است. در مواجهه با این بحران سعی کردیم کمیسیون ماده ۵ را تبدیل به ابزار تحول کنیم و اکنون با مصوبات صادر شده توسط این کمیسیون ساخت و ساز در این کانونهای بحرانی پس از سالها رونق گرفته است.
شهردار تهران ادامه داد: با همراهی دستگاههای مختلف به دنبال ایمن سازی بافت فرسوده و ناپایدار شهر تهران در دوره جدید بودهایم و در این زمینه نیز گامهای بلندی توسط مدیریت شهری برداشته شده است. به نحوی که هم اکنون ۱۸۰ هزار نقطه مخاطرهآمیز محیطی شناسایی و ۱۳۲ هزار مورد آن ایمن سازی شده است. وی پیرامون همراهی شهروندان در ایمن سازی تهران هم گفت: از ابتدا سعی کردیم با تکیه بر مردم مشکلات شهر تهران را حل کنیم. در این راستا با همراهی سازمان هلال احمر ۵۰۰ هزار نفر در تهران آموزش مقابله با بحران دیدهاند که از این رقم ۴۸ هزار مورد مربوط به آموزشهای درمانی است. این اتفاق در حالی رقم میخورد که پیش از این تنها ۱۴ هزار نفر آموزش دیده بودند.
https://emtedadnews.com/?p=1330613