- ۰۷ آذر ۱۴۰۳
- کد خبر 1330989
به گزارش خبرنگار امتداد، موسی احمدی در نشست علنی امروز (سهشنبه، ششم آذر) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی در خصوص قطعی برق در فصل سرد و تأمین سوخت نیروگاههای حرارتی کشور، در تشریح اقدامهای این کمیسیون اظهار کرد: موضوع ناترازی برق در سالهای اخیر به یک چالش اساسی در کشور تبدیل شده و رئیس مجلس پیگیری امنیت انرژی و حل مسئله ناترازی را یکی از اولویتهای کلیدی مجلس در این دوره اعلام کرد و ما هم این موضوع را با اولویت در دستور کار کمیسیون قرار دادیم.
وی با اشاره به نشستهای تخصصی متعدد کمیسیون برای آسیبشناسی این موضوع با حضور کارشناسان و مسئولان مربوطه افزود: با توجه به لزوم حرکت در مسیر حکمرانی یکپارچه انرژی در کشور و جلوگیری از تصمیمهای تکبخشی و موازی کاری میان دستگاههای حوزه انرژی، مسئله هماهنگی بیندستگاهی بسیار حائز اهمیت است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: با دعوت از وزیران نفت و نیرو بهعنوان متولیان اصلی تأمین انرژی در کشور و وزیران صمت و کشاورزی بهعنوان مصرفکنندگان عمده انرژی، همچنین دعوت از مسئولان دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی، چالشهای پیش روی کشور در حوزه انرژی را بررسی و بر جلوگیری از وقوع بحران تأکید کردیم.
احمدی اظهار کرد: با توجه به تصمیم دولت در اجرای مدیریت برنامه خاموشیهای برق با در نظر گرفتن اهمیت موضوع از منظر حقوق عمومی و مطالبات آحاد مردم، صنایع تولیدی و صاحبان کسبوکار، این مسئله با دستور رئیس مجلس و ارجاع هیئت رئیسه با قید فوریت در دستور کار کمیسیون قرار گرفت، نشستهای کمیسیون بهصورت مستقیم با محوریت این موضوع برگزار شد و جمعبندی امروز در اختیار شما و عموم مردم قرار گرفت.
وی با بیان اینکه افزایش ناترازی میان تولید و مصرف انواع حاملهای انرژی، امنیت انرژی کشور را بهطور جدی تهدید میکند، گفت: بر اساس گزارش وزارت نیرو، ناترازی اوج مصرف برق در تابستان امسال حدود ۱۷ هزار مگاوات و ناترازی تأمین گاز طبیعی پارسال حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب بود که پیشبینی میشود امسال به ۳۰۰ میلیون مترمکعب افزایش یابد.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه از سوی دیگر عمده تولید برق کشور بهعهده نیروگاههای حرارتی است، افزود: گاز طبیعی نقش کلیدی در سبد عرضه سوخت نیروگاهی دارد و در صورت تأمین نشدن گاز مورد نیاز نیروگاهها، باید سوخت مایع شامل نفت و گاز و نفتکوره را جایگزین کرد، از این رو این موضوع باید مورد نظر مسئولان کشور باشد.
احمدی ادامه داد: با توجه به گزارشهای دریافتشده از وزارت نفت مبنی بر ناترازی تولید و مصرف نفت و گاز، به نظر میرسد جایگزینی گاز طبیعی با نفت و گاز برای تأمین سوخت نیروگاهها، مشابه سالهای گذشته امکانپذیر نیست. از سوی دیگر بخش عمدهای از ظرفیت خطوط انتقال فرآوردههای نفتی به مازاد مصرف بنزین نسبت به سنوات گذشته تخصیص یافته و از ظرفیت انتقال نفتگاز برای ذخیرهسازی کاسته شده است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر استفاده از نفتکوره نیز در همه نیروگاهها امکانپذیر نیست و محدودیتهای محیط زیستی نیز دارد. در نتیجه ادامه روند گذشته در بخش تقاضا و فقدان برنامهریزی مناسب برای تأمین سوخت نیروگاهها سبب خاموشیهای گسترده حتی در فصل سرد سال برای بخش خانگی شده است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در صورت رفع نشدن موانع فنی و اجرایی و سرمایهگذاری در طرحهای توسعه بالادستی نفت و گاز و تولید فرآوردههای نفتی، تأمین پایدار انرژی در کشور، سالهای آینده دچار چالش خواهیم شد، اظهار کرد: راهکارهایی در این زمینه وجود دارد که به نظر میرسد میتواند چالشها را برطرف کند.
احمدی با اشاره به برخی از راهکارهای ارائه شده گفت: اصلاح ساختار حکمرانی انرژی در کشور بهمنظور سیاستگذاری، چابکسازی و ایجاد انسجام و هماهنگی در حوزه انرژی بسیار مهم است که بر این اساس پیشنهاد شد کمیته اصلاح ناترازی انرژی با حضور معاونان رؤسای قوا شکل بگیرد تا بتوان این موضوع را بهصورت متمرکز مدیریت کرد. تأثیر سرمایهگذاری و تأمین مالی نیز بسیار مهم است که باید پیگیری کنیم، همچنین بهینهسازی مصرف و اصلاح نظام حکمرانی صنعت برق باید در دستور کار قرار گیرد
https://emtedadnews.com/?p=1330989