×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

نگرانی‌ها درباره تقاضا قیمت نفت را کاهش داد

به گزارش خبرگزاری رویترز، تصمیم بانک مرکزی آمریکا مبنی کاهش ۰.۲۵ درصدی نرخ بهره و تأثیر منفی آن بر روند رشد اقتصادی و تقاضای نفت، قیمت نفت در معامله‌های روز پنجشنبه (۲۹ آذر) را کاهش داد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۱۲ و ۴۹ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۹ سنت افت به ۷۳ دلار و ۱۰ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام دابلیوتی‌آی آمریکا با ۱۶ سنت کاهش، ۷۰ دلار و ۴۲ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
قیمت نفت که در معامله‌های روز چهارشنبه (۲۸ آذر) در پی پایین آمدن سطح ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا و خوش‌بینی‌ها به تصمیم بانک مرکزی آمریکا درباره نرخ بهره افزایش یافته بود، با روشن شدن تصمیم بانک مرکزی ایالات متحده دوباره به روند کاهشی پیشین بازگشت.
پس از آنکه بانک‌های مرکزی ایالات متحده آمریکا پیش‌بینی‌هایی مبنی بر کاهش دو چهارم واحدی در سال ۲۰۲۵ میلادی به‌دلیل نگرانی از افزایش تورم منتشر کردند، قیمت‌ها کاهش یافت.
جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا در نشست خبری چهارم دسامبر نیویورک تایمز گفته بود: ریسک این وجود دارد که ما خیلی سریع عمل کنیم و پیشرفت‌هایی که در کاهش تورم داشته‌ایم را به خطر بیندازیم و این ریسک هم وجود دارد که بسیار آهسته حرکت کنیم و به‌طور غیرضروری بازار کار را تضعیف کنیم، از این رو ما سعی می‌کنیم در نقطه میانه‌ای باشیم و آن را به درستی انجام دهیم تا روند کاهش تورم تداوم یابد.
کاهش اخیر کمتر از آن مقداری بود که آنها در ماه سپتامبر اعلام کرده بودند.
هری چیلینگویریان از مؤسسه «اونیکس کپیتال گروپ» (Onyx Capital Group) در این باره گفت: نقطه پایانی برای نفت این است که هر چه بانک مرکزی آمریکا بیشتر متوقف بماند، دلار آمریکا قوی‌تر می‌شود.
دلار قوی‌تر، کالاهایی مانند نفت خام را برای دارندگان ارزهای دیگر گران‌تر می‌کند در حالی که نرخ‌های بهره بالاتر بر رشد اقتصادی تأثیر می‌گذارد و به‌طور بالقوه تقاضا برای نفت را کاهش می‌دهد.
در همین حال، شرکت پالایش نفت سینوپک چین هم انتظار دارد مصرف نفت این کشور آسیایی تا سال ۲۰۲۷ به اوج خود برسد.
سوورو سرکار، رهبر گروه بخش انرژی بانک دی‌بی‌اس (DBS) هم در این باره گفت: توازن عرضه و تقاضا در سال ۲۰۲۵ همچنان نامطلوب به نظر می‌رسد و به نظر ما پیش‌بینی‌ها از رشد تقاضای بیش از روزانه یک میلیون بشکه در سال آینده میلادی زیاد به نظر می‌رسد.
وی افزود: حتی اگر هشت عضو اوپک‌پلاس (ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش) برنامه تعدیل تدریجی کاهش عرضه داوطلبانه اضافه روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای (افزایش تولید مرحله‌ای) را متوقف کند، بازار ممکن است همچنان با مازاد عرضه روبه‌رو باشد.
رهبر گروه بخش انرژی بانک دی‌بی‌اس ادامه داد: اگرچه تقاضا در نیمه نخست دسامبر نسبت به سال گذشته میلادی با افزایش روبه‌رو بوده است، اما حجم آن کمتر از حد انتظار برخی تحلیل‌گران باقی ماند.
تحلیل‌گران بانک آمریکایی جی‌پی مورگان در این باره گفتند: رشد تقاضای جهانی نفت در ماه دسامبر تاکنون ۷۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از حد انتظار بوده است و تقاضای جهانی امسال ۲۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از برآوردهای نوامبر ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
داده های رسمی اداره اطلاعات انرژی در روز چهارشنبه نشان داد که ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا در هفته منتهی به ۱۳ دسامبر (جمعه، ۲۳ آذر) ۹۳۴ هزار بشکه کاهش یافت.
 تحلیل‌گران در نظرسنجی رویترز انتظار کاهش یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه‌ای را داشتند. در حالی که این کاهش کمتر از حد انتظار بود، بازار حمایت از افزایش صادرات نفت خام آمریکا در هفته گذشته با افزایش روزانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه‌ای به ۴ میلیون و ۸۹۰ هزار بشکه در روز رسید.