- ۰۹ دی ۱۴۰۳
- کد خبر 1337717
به گزارش
امتداد
، سید محمد اتابک امروز یکشنبه در گفت و گویی درباره نتایج سفر به روسیه و حضور در نشست اتحادیه اقتصادی اوراسیا، اظهار داشت: موضوع عضویت ایران به عنوان عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا بخشی از دستور کار مهم شورای عالی اقتصادی این اتحادیه در سن پترزبورگ بود. عضویت ایران در این اتحادیه اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است که دلیل آن اقتصاد بزرگ اعضا و تجارت ۹۰۰ میلیارد دلاری اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سطح جهان است.
اتابک افزود: در این نشست، گفتوگوهایی با مقامات اعضا مانند معاون نخست وزیر ارمنستان برگزار شد.
وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به تصویب توافق تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مجلس شورای اسلامی، گفت: این توافقنامه در مجالس پنجگانه اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز به تصویب رسید که شامل روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است.
اتابک درباره پذیرفته شدن ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: پذیرفته شدن ایران در این اتحادیه به معنای حضور رسمی کشورمان در همه جلسات این اتحادیه است. ایران به عنوان عضو ناظر در همه این جلسات حضور دارد و اطلاعات تجاری و مسائل اقتصادی را میتوانند با یکدیگر تبادل کنند.
وزیر صنعت معدن و تجارت درباره نقش و حضور بخش خصوصی در کشورهای اوراسیا گفت: ما باید حضور بخش خصوصی در این کشورها را تسهیل کنیم. در چند ماه اخیر میزان صادرات ما به این کشورها افزایش قابل توجهی داشته، اما به میزان کافی نیست. با توجه به شکلگیری توافق تجارت آزاد میان طرفین امکان افزایش چند برابری مبادلات و مراودات تجاری وجود دارد.
وی افزود: منطقه اوراسیا بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است. همچنین، خدمات فنی و مهندسی ایرانی در این کشورها امکان فعالیت بیشتری دارد.
این عضو کابینه دولت چهاردهم در ادامه گفت: وظیفه سازمان توسعه تجارت مشارکت با بخش خصوصی در ایجاد بازارچهها و بازارها و نمایشگاهها است. این فعالیت باید به صورتی باشد که برای بخش خصوصی امکان حضور در نمایشگاهها با تسهیل امور کنسولی فراهم شود.
وی بیانداشت: در ماههای آینده نمایشگاهی در ایران و در مرکز نمایشگاههای تهران برگزار میشود که اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کردند و کشورهایی مانند ارمنستان و ازبکستان در پی فراهم کردن حضور در این نمایشگاه هستند.
وزیر صنعت معدن و تجارت در پایان درباره فعالیت شرکتهای خدمات فنی و مهندسی در سایر کشورها گفت: شرکتهایی که در این حوزه کار میکنند بیشتر دارای سابقه مطلوب در کشورمان هستند و قابلیتهای فراوانی برای حضور در کشورهای همسایه را دارند. مهمترین مساله برای حضور شرکتهای ایرانی در سایر کشورها صدور ضمانتنامه برای مناقصات بینالمللی است.
اتابک افزود: شخص رئیس جمهور در حال پیگیری مصوبهای برای کمک به ضمانتنامههای لازم برای حضور خدمات فنی و مهندسی ایرانی در سایر کشورهاست.
https://emtedadnews.com/?p=1337717