- ۱۶ دی ۱۴۰۳
- کد خبر 1339127
به گزارش خبرنگار امتداد تهران از زمانی که پایتخت شد، مورد توجه همگان بود و کمک کم از جایجای کشور، مردم برای داشتن زندگی بهتر به تهران مهاجرت کردند. دیدنیهای تهران بسیار است که به چند نمونه آن اشاره میکنیم.
میدان حسنآبادمیرزا یوسف آشتیانی که صدراعظم ناصرالدین شاه قاجار بود نام این میدان را به نام فرزندش حسن مستوفی الممالک یا میدان حسینآباد گذاشتمیدان حسنآباد که هم اکنون در مرکز شهر تهران واقع است در آن زمان در شمال غربی تهران قرار داشت. اگر به معماری علاقهمند هستید حتما سری به این میدان بزنید.
ساختمانهای چهار طرف آن که به فاصله سالهای ۱۳۰۲ تا ۱۳۰۸ شمسی با معماری برگرفته از عصر رنسانس ایتالیا و اقتباس از شیوه پالادیو معمار معروف آن دوران بنا شدهاند، شباهتهای زیادی با گنبدهای رنسانس و از جمله گنبد نمازخانه سن پیترو دارند.
میدان حسن آباد با شماره ۱۹۷۷ و تاریخ ۱۳۷۷/۱/۱۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مدرسه دارالفنوندر سال ۱۲۶۸ هجری قمری مدرسه دارالفنون که یکی از اقدامات چشمگیر میرزا تقی خان امیرکبیر است، بنا گردید. این مکان بسیاری از چهرههای معروف و مشهور علمی ادبی و هنری ایران را به خود دیده است. این مدرسه قدیمی که در خیابان ناصر خسرو تهران قرار گرفته پایهگذار فرهنگ نوین کشور بود.
بهتر است بدانید سردر زیبای این مدرسه توسط مرحوم لرزاده معمار معروف ایران طراحی شده است.از دارالفنون تا سال ۱۳۵۷ شمسی به عنوان مدرسه استفاده میشده و بعد از آن به مرکز تربیت معلم تبدیل شد. مدتی هم وزارت آموزش و پرورش از این مدرسه به عنوان مرکز آموزش ضمن خدمت استفاده کرد تا سرانجام در سال ۱۳۶۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
چهار طرف حیاط مدرسه را اتاقهایی احاطه کرده و در برابر آنها ایوانی گسترده است. نخستین در ورودی مدرسه به سوی خیابان ارگ بود و در کنونی که در خیابان ناصر خسرو است بعدها ساخته شد.
این اثر در تاریخ ۱۳۵۷/۶/۱۱ به شماره ۱۷۴۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/خ