- ۱۶ دی ۱۴۰۳
- کد خبر 1339411
به گزارش امتداد، احمد صادقی در جلسه امروز شورای شهر تهران با بیان اینکه یکی از شعارها و برنامههای شورای ششم و شهرداری فعلی حرکت موثر به سمت تحقق شهرداری غیر حضوری و ارائه خدمات به شهروندان بدون الزام به مراجعه حضوری بوده است، ادامه داد: بندهای (الف) و (ب) و بخش دوازده فصل۵ مصوبه برنامه چهارم تحول و پیشرفت شهر تهران بر مبنای تحقق عدالت شهری به صورت مبسوط و مستقیم و به تحقق شهرداری غیر حضوری پرداخته است.
وی اظهار کرد: همچنین در بند یک مصوبه ۲۵۷۲ با عنوان الزام شهرداری تهران به ارایه لایحه فرایند صدور پروانه عملیات ساختمانی و گواهیهای ساختمانی و بند (ب) ماده یکم مصوبه ۲۸۵۴ با عنوان الزام شهرداری به اصلاح فرایندها و سامانه شهرسازی با رویکرد کاهش زمان صدور پروانه و گواهیهای ساختمانی موضوعات کاهش مراجعات شهروندان مورد تأکید شورا بوده که متأسفانه اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته است.
صادقی گفت: از طرف دیگر جلوگیری از تردد غیر ضرور باعث کاهش ترافیک و آلودگی هوا خواهد شد که هر دو از اهم دغدغه های مردم و مسئولان شهری است و متاسفانه باید کم کاری مدیران شهری در تحقق شهرداری غیر حضوری را به مثابه ترک فعل در زمینههای ترافیک و آلودگی هوا تلقی کرد و همین چند روز گذشته که بخشهایی از شهر نظیر مدارس به واسطه آلودگی هوا تعطیل بود، متقاضیان پروانه گواهی ساختمان جهت اخذ تأییدیه کمیته نمای مناطق ناچار به مراجعات حضوری بودند. متقاضیان مجبورند برای تأییدیه طرح نمای بنای خود اول برای اطلاع از مدارک و دریافت سی دی و فرمهای مربوطه و یکبار هم برای تحویل مدارک و بار دیگر و برای سومین مرتبه صرفا جهت اطلاع از نتیجه کمیته نما به منطقه مراجعه حضوری داشته باشند.
وی اضافه کرد: این در حالیست که اگر طرح نما در جلسه اول مورد تأیید قرار نگیرد متقاضی مجبور است مجددا جهت رفع نواقص اقدام و مجددا به منطقه مراجعه حضوری نماید. آیا واقعا امکان کاهش یا حذف مراجعات حضوری امکان پذیر نیست؟ و از شهردار تهران و معاون شهر سازی و معماری می خواهم به قید فوریت ضمن اطلاع رسانی الکترونیکی کلیه مدارک لازم، گردش فرایند و بارگذاری فرمهای مربوطه و بهره گیری از سامانههای موجود مانند سامانه کمیته نما نسبت به تمام الکترونیکی کردن فرایند و حذف مدارک فیزیکی و پرهیز از لزوم مراجعه حضوری اقدام نمایند.
صادقی خاطر نشان کرد: نهایتا یادآوری میکنم شهر هوشمند تنها به معنای وجود نرم افزار تهران من و شهرزاد نیست. اولین و حداقلی ترین گام هوشمندسازی، الکترونیکی سازی فرایندها، تغییر و تحول برای هوشمند شدن شهرداری در بدنه و مدیریت است که متأسفانه نه تنها این استقبال در بدنه مدیران شهرداری علی الخصوص حوزه شهرسازی نیست؛ بلکه مقاومت پیدا و پنهانی وجود دارد که این امر تحقق نیابد و گویا شبکهای سازمان یافته در غیر حضوری شدن مراجعات حضوری منافعشان به خطر میافتد. باید بدانیم عدم مراجعه حضوری و هوشمند ساختن شهر خواست مردم است که باید در زندگی و امور جاری شهروندان اعمال شود.
https://emtedadnews.com/?p=1339411