- ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
- کد خبر 1343532
به گزارش امتداد، عباس سلیمی -استاد برجسته قرآنی- در هشتمین نشست تخصصی شهر آرمانی شهر قرآنی که امروز یکشنبه(۱ بهمن) در تالار ایوان شمس تهران برگزار شد اظهار کرد: کسی که در وجود او هیچ بهرهای از قرآن به چشم نمیخورد مانند یک خانه متروکه و ویرانه است. جامعه قرآنی باید فکر کند علت این همه گرفتاری جامعه بشری چیست و راه برون رفت از مشکلات کدام راه است. برای پاسخ به این سوال باید به آیه ۱۲۴ سوره مبارکه طه مراجعه کرد که خداوند پاسخ ما را داده است. بدبختیها و نابسامانیها و گرفتاریهای جامعه بشری و سختیهایی که در زندگی بسیاری از افراد وجود دارد به این دلیل است که آنها فرمول زندگی بدون خدا را در پیش گرفتهاند و خدا را کنار گذاشتهاند.
استاد برجسته قرآن کریم با تاکید بر اینکه هر کسی که از خیمه سار علی و آل علی خارج شود روی خوش در زندگی نخواهد دید، بیان کرد: علل اصلی گرفتاریهای تمام بشریت فراموشی خدا، بیگانگی با قرآن و خروج از خیمه سار ولایت است. تا زمانی که این موارد برطرف نشود همین آش و همین کاسه خواهد بود. پیامبر اکرم (ص) میفرماید اگر زندگی سعادتمندان را میخواهید، اگر میخواهید خوشبخت باشید و اگر میخواهید در روز قیامت در سایه سار رحمت الهی باشید قرآن را بیاموزید. پیامبر (ص) به علی (ع) فرمود: قرآن را بیاموز و به مردم آموزش بده، زیرا خداوند در ازای هر حرفی که به دیگران آموزش میدهی برای تو ده پاداش درنظر میگیرد. همه معلمین قرآن باید جای این جایگاه رفیع را بدانند و با هیچ جایگاهی عوض نکنند. اگر یک روز فکر کنیم که حداکثر بهره وری خود را ارائه کردیم و تکلیف دیگری نداریم این لحظه سقوط ماست.
وی تصریح کرد: میخواهیم با سعادت و عاقبت بخیری پرونده عمر ما بسته شود و در قیامت مورد عنایت خداوند و اهل بیت (ع) باشیم قرآن کریم را در زندگی خود جاری و ساری کنیم. شرایط ایده آل قرآنی برای نظام پرافتخار جمهوری اسلامی ایران زمانی است که تمام تشکیلات قرآنی کشور در یک ساختار منسجم و مقتدر و با یک رهبری و رویکرد و نقشه راه مشخص حرکت کند. ما باید از همه نهادها و مجموعههای قرآنی حمایت کنیم تا روزی به نقطه مطلوبی که شایسته نظام و ملت است برسند.
وی به شورای عالی قرآن شهرداری تهران توصیه کرد: که از نظریات اساتید و کارشناسانی که به عنوان شورای اندیشه ورز فعالیت میکنند و سایر صاحبنظران کمال استفاده را داشته باشند تا با نتایج بهتری در خدمت این کشور عزیز باشند.
اگر میخواهیم جامعه سالم داشته باشیم باید در قرآن سرمایه گذاری کنیم
در ادامه پرویز سروری -نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران- گفت: قرآن نور است و آنهایی که تولید نور میکنند الزاما ازاله ظلمات میکنند. خداوند نور آسمانها و زمین است و میفرماید کسانی که در مسیر قرآن قرار میگیرند جامعه را به سوی نور هدایت میکنند. کسانی که در مسیر طاغوت و کفر حرکت میکنند مردم را از توحید به ظلمتها و تاریکیها هدایت میکنند.
نایب رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه اگر سعادت جامعه اسلامی را میخواهیم باید جامعه را به سوی قرآن هدایت کنیم، سرمایه گذاری در قرآن سرمایهگذاری سراسر سود و بدون ضرر است. اگر میخواهیم جامعه سالم داشته باشیم باید در قرآن سرمایه گذاری کنیم. طبق آمار ارائه شده در ۳۵۲ محله خانههای قرآنی فعال شده که این خبر خوبی است و لازم است این موضوع با دقت و سرعت ادامه پیدا کند و کانونهای نور را در محلات قرار دهند.
وی استفاده از تکنولوژیهای جدید مثل هوش مصنوعی در جهت توسعه قرآن کریم را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: هر جا خلاقیت داشته باشیم جامعه به سوی قرآن تمایل نشان میدهد و در توسعه فرهنگ قرآنی موثر خواهد بود. لازم است خلاقیت و نوآوری در چارچوب آموزههای قرآنی را ملاک کار قرار دهیم و از پایینترین سنین جامعه تا بالاترین برای هر کدام متناسب با سن و ظرفیت برنامههایی را تنظیم و در اختیار مردم قرار دهیم. در شورای شهر تهران نسبت به موضوعات فرهنگی و قرآنی حساسیت بالایی داریم. تنها موضوعاتی که شورای شهر یکدست رأی مثبت میدهد موضوعات قرآنی و فرهنگی است و نشان میدهد شورای شهر تهران متوجه است که سرمایه گذاری در موضوعات قرآنی جامعه را به طرف نورانیت و معنویت و سلامت و خلق فرصتهای مناسب برای یک جامعه آرمانی هدایت میدهد.
مهمترین داشته ما سرای محله و کانونهای قرآنی است
مین توکلی زاده- معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران- در ادامه گفت: فلسفه فعالیتهای قرآنی بر تحول نرمافزاری است. در این زمینه به دو عنصر کلیدی هویت و سبک زندگی رسیدیم. حال مرکزی هویتی است. تهران به عنوان پشتوانه جبهه مقاومت باید در حوزه هویتی برتریهایی داشته باشد تا تابآوری خود را زیاد کند. اکنون برای تهران هویت شایستهای تعریف نشده است. بعضی شهرها با معماری و بعضی با هویت تاریخی شناخته می شود. در نتیجه برای تهران باید هویت اسلامی انقلابی و ایرانی تعریف و تثبیت کنیم. چون بدون استفاده و بهره از کلام نورانی خداوند به جایی نمیرسیم.
وی افزود: مهمترین داشته ما سرای محله و کانونهای قرآنی است که مدتی افول کرده بود اما به همت دوستان در ۳۵۳ محله تهران خانههای قرآنی کار خود را شروع کردند و همچنین نهادهای قرآنی تاسیس شدند. شهید رییسی میگفت در تاریخ تشیع جای جشنهای بزرگ خانوادگی با موضوع آیینی و مذهبی خالی بود. اکنون این جشنها به شکلی که شایسته پایتخت باشد با استقبال میلیونی برگزار شده می شود. ما نیاز داریم به این رویدادها و رقابتها تا قهرمانان خود را بشناسیم. جشنواره آرمان از این گروه بود. در قهرمان شهر هم یک و نیم میلیون نفر شرکت کردند و امسال بخش بینالمللی هم به آن افزوده میشود. در برنامه محفل هم دیدیم که این برنامهها چقدر پر مخاطب است.
معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با اشاره به رشد ۳۰۰ درصدی اعتکاف در کشور گفت: تعداد جوانان و نوجوانان بی بدیل بود. در سامانه آرمان ۶۰ هزار نوجوان برای اعتکاف ثبت نام کردند. اینها وظیفه ما را بیشتر میکند. بنا این است که در هر محله کرسیهای تخصصی قرآنی را داشته باشیم تا کسی اراده کرد که در یک محفل قرآنی شرکت کند اول به سرای محله و بعد به مسجد قرآنی دسترسی داشته باشد. اکنون ۷۰۰ مسجد در طرح آرمان فعالیت دارند. رجوع به مسجد و مسجد محوری موضوعیت دارد. مقام رهبری فرمودند هرکاری در تهران انجام شود سریع فراگیر میشود. الان جلساتی بین شهرداران کلانشهرها شکل گرفتند و خیلی از مراسم به صورت ملی برگزار شد.
در این همایش از سند تحول شورای عالی قرآن شهرداری تهران و کتاب آیات عاشورایی رونمایی شد.
همایش قرآنی شهر آرمانی از سوی شورای عالی قرآن شهرداری تهران به منظور ارائه دستاوردهای آن شورا در حوزه قرآن در دو سال گذشته و تقدیر و تکریم از فرهیختگان قرآنی، فعالان و تلاشگران عرصههای آموزش، تبلیغ و ترویج قرآن کریم برگزار شد.
https://emtedadnews.com/?p=1343532