- ۲۰ بهمن ۱۴۰۳
- کد خبر 1348371
![کارنامه پربار صنعت پالایش در بهار ۴۶ سالگی کارنامه پربار صنعت پالایش در بهار ۴۶ سالگی](https://dl.yphc.ir/emtedad/2025/02/daa9d8a7d8b1d986d8a7d985d987-d9bed8b1d8a8d8a7d8b1-d8b5d986d8b9d8aa-d9bed8a7d984d8a7db8cd8b4-d8afd8b1-d8a8d987d8a7d8b1-dbb4dbb6-d8b3d8a7_67a75f5e8b3ee-674x450.jpeg)
به گزارش امتداد به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، همزمان با چهلوششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، گزارش پیشرو نگاهی گذرا بر اقدامهای صنعت پالایش کشور در ۱۴۰۳ دارد که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
اجرای ۷ پروژه توسعهای
راهاندازی واحدهای بازیافت گوگرد SRP و بازیافت گازهای انتهایی واحد گوگردسازی TGT پالایشگاه تبریز، راهاندازی واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز، راهاندازی واحد هیدروکراکینگ و هیدروژن از بخش ۱ فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت پالایشگاه آبادان، طرح احداث واحد آمونیاک در پالایشگاه ستاره خلیجفارس، انحصار فناوری تولید کک سوزنی در پالایشگاه شازند و احداث واحد گوگردزدایی از تهمانده برجهای تقطیر (RHU) در پالایشگاه اصفهان از جمله دستاوردهایی است که در صنعت پالایش به بار نشسته است.
طراحی، ساخت و راهاندازی واحد تصفیه گازهای انتهایی واحد گوگردسازی TGT با هزینه ۱۵۸ میلیارد ریال و طراحی، ساخت و اندازهگیری واحد جدید گوگردسازی (SRP) با هزینه ۲۳.۱ میلیون یورو از جمله مهمترین برنامههای پروژهمحور محیط زیست است که بهمنظور کنترل و کاهش آلودگی هوا در پالایشگاه تبریز به بهرهبرداری رسیده است.
افزایش ۱۰ برابری ظرفیت انتقال فرآورده
ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی کشور با خطوط لوله در ۱۴۰۳ در مقایسه با ۱۳۵۷، بیش از ۱۰ برابر افزایش یافته است و اکنون حجم انتقال به بیش از ۲۰۰ میلیارد لیتر نفتخام و انواع فرآوردههای نفتی رسیده که مطابق با برنامهریزیهای انجامشده تا پایان امسال هزار کیلومتر به خطوط انتقال فرآوردههای نفتی اضافه خواهد شد و دستاورد قابلتوحهی در حوزه سوخترسانی ایمن، پایدار و بیوقفه نفت و فرآورده به ثمر خواهد نشست.
همچنین براساس برنامه تکلیفی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، چهار نیروگاه واجد شرایط شامل نیروگاههای علیآباد، کاشان، چادرملو و خرمآباد به شبکه خطوط لوله متصل شده که طول این خطوط برای اتصال به نیروگاهها در مجموع ۱۰.۵ کیلومتر است.
توسعه و نوسازی زیرساختهای توزیع فرآورده
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران بهعنوان یکی از مهمترین شرکتهای تابع صنعت پالایش که رسالت صیانت از فرآوردههای نفتی را بهعهده دارد، در سالهای متمادی با تلاشهای شبانهروزی و بیوقفه توانسته اقدامهای اثربخشی در زمینه تأمین سوخت مورد نیاز بخشهای مختلف به انجام برساند؛ اجرای طرح کهاب در هزار جایگاه توزیع سوخت به ارزش تقریبی ۲ هزار و ۷۷ میلیارد ریال در ۱۴۰۳، توزیع بیش از ۳۰۰ میلیون لیتر فرآورده نفتی در روز و تأمین سوخت نیروگاهی سال ۱۴۰۳ با رشد بیش از ۴۳ درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۲ و اجرای طرح هوشمندسازی انبارهای نفت و ناوگان نفتکش از دیگر دستاوردهای این شرکت در ۱۴۰۳ بوده است.
این شرکت همچنین امسال با افزایش یک هزار و ۵۰۰ مخزندار به ناوگان ریلی انتقال فرآورده و ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه نفتکش جادهپیما شبکه توزیع سوخت مایع کشور را تجهیز و نوسازی کند.
پیگیری برای به ثمررساندن طرحهای توسعه پالایشگاهی
نگاهی به روند اجرای طرحها و پروژههای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران در حوزههای پالایشگاهی، خطوط لوله و تلمبهخانهها، طرحهای اسکله و بنادر و طرحهای مقاومسازی نشان میدهد این شرکت که عنوان بازوی اجرایی صنعت پایش به آن اطلاق میشود، توانسته اقدامهای اثربخشی را از زمان بعد از انقلاب اسلامی عملیاتی کند. ازجمله این دستاوردها در حوزه پالایشگاهی میتوان به طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان (فاز دوم)، طرح بهبود فرآیند و بهینهسازی واحد RHU پالایشگاه اصفهان، طرح تعمیرات اساسی بازسازی و راهاندازی (اورهال) پالایشگاه الپالیتو ونزوئلا اشاره کرد.
این شرکت با تمرکز بر پروژههای توسعهای خود بهویژه در حوزه خطوط لوله، اقدامهای مؤثری را بهمنظور تکمیل و به ثمر رساندن این طرحها در ۱۴۰۳ اجرایی کرده، به نحوی که با پیگیری برای به ثمر رسیدن این طرحها، هماکنون سه پروژه احداث خط لوله بندرعباس – رفسنجان، خط لوله انتقال نفتخام ترش سبزآب – ری و طرح افزایش ظرفیت انتقال فرآوردههای نفتی تبریز- خوی- ارومیه آماده بهرهبرداری شده است. همچنین در ۱۴۰۳ با پیگیری این شرکت، طرح احداث خط لوله انشعابی میعانات گازی عسلویه – بندرعباس به خط لوله گوره – جاسک به بهرهبرداری رسید.
https://emtedadnews.com/?p=1348371