- ۲۵ دی ۱۴۰۲
- کد خبر 1288324
به گزارش پایگاه خبری امتداد ، رحمان سعادت؛ عضو هئیت علمی دانشگاه سمنان اظهار کرد: زمانی که یک اتفاق سیاسی در خاورمیانه رخ میدهد، وصول مطالبات از سایر کشورها سخت میشود؛ اما با توجه به اتفاقات امسال مانند موضوع غزه (طوفانالاقصی) یا حادثه کرمان، میدانیم که فضای روانی ایجاد شده آثاری کوتاه مدت و موقتی دارد.
وی با اشاره به این موضوع که در نیم قرن گذشته بارها و بارها شاهد اتفاقات سیاسی در منطقه خاورمیانه بودهایم، تصریح کرد: اتفاقهای سیاسی در خاورمیانه موضوع جدیدی نیست برای همین اثری کمرنگ بر اقتصاد میگذارد، ولی در گذشته زمانی که اتفاقی در خاورمیانه رخ میداد نرخ ارز جهشی را تجربه میکرد که عقبگرد نداشت؛ اما هماکنون این نوسان وجود دارد؛ ولی دائمی و زیاد نیست.
این اقتصاددان تاکید کرد: جهش نرخ ارز ناشی از بمباران یمن، نسبت به طوفان الاقصی و حادثه تروریستی کرمان کمتر است؛ چون بازار ارز خود را با شرایط سیاسی تعدیل کرده و به نظر میرسد در ماههای آینده و حتی روزهای پیش رو شاهد تعادل بازار ارز در کشور خواهیم بود.
وی افزود: در کشورهای پیشرفته معمولا افرادی که دارای نوآوری و ارزش افزوده بیشتری هستند، سود و ثروت بیشتری کسب میکنند؛ اما در ایران عدهای به کسب سود کاذب عادت کردند و طبق آمار بیش از ۵۰ درصد از افرادی که ثروت زیادی کسب میکنند ناشی از دلالی است و متاسفانه دلالان نیز مالیاتی پرداخت نمیکنند.
سعادت گفت: بهترین موقعیت برای دلالی زمانی است که شرایط سیاسی دچار تنش شود یعنی زمانی که در کشور یا منطقه ناامنی ایجاد میشود دلالان و سفته بازان با تبلیغات کاذب و جوسازی، بازارهای مالی مانند ارز را ملتهب میکنند تا سودی به دست آورند.
وی در پایان تاکید کرد: دلالان و سفته بازان از شرایط نامطلوب سوءاستفاده میکنند تا وضعیت را بحرانیتر از واقعیت نشان دهند.
منبع : ایسنا