×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، موج جدید ریزش قیمت دلار که از نخستین روز هفته جاری شروع شد، امروز یکشنبه ۱۵ بهمن‌ماه نیز ادامه پیدا کرد.

مظنه نرخ دلار تلگرامی که طی هفته‌های گذشته بدون توجیه اقتصادی و تنها در نتیجه جوسازی دلالان پیرامون حوادث سیاسی منطقه تا ۵۹ هزار تومان هم بالا رفته بود، از دیروز کاهشی شد و با سه پله کاهش، در شروع معاملات امروز یکشنبه وارد کانال ۵۵ هزار تومان شد.

البته با فشار دلالان، نرخ دلار تلگرامی همچنان در حوالی ۵۵۸۰۰ تا ۵۶۰۵۰ در حال نوسان است، اما مشاهدات میدانی از بازار سبزه‌میدان تهران و خیابان فردوسی حاکی از آن است که حدود ۵۰۰ تومان کمتر از این نرخ یعنی ۵۵۳۳۰ تومان هم خریدار واقعی ندارد و تنها دلالان هستند که در این نرخ‌ها، لفظ می‌آیند.

گفتنی است کارشناسان بازار ارز و طلا در روز‌های اخیر نسبت به سست بودن زیر پای دلار و احتمال سقوط آزاد آن هشدار داده‌اند. محمد کشتی آرای؛ فعال بازار طلا و سکه، دیروز شنبه در ارتباط با وضعیت بازار طلا و سکه، اظهار داشت: امروز برخلاف هفته گذشته، روند قیمت‌ها در بازار نزولی است تا جایی که قیمت دلار و سکه کاهش محسوسی نسبت به روز پنجشنبه داشته است.

وی با اشاره به کاهش ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ تومانی قیمت دلار در بازار آزاد، گفت: قیمت سکه نیز با کاهش یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی نسبت به معاملات پایانی روز پنجشنبه به ۳۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان بازار ارز، از آنجا که درآمد‌های ارزی ایران رو به رشد، دارایی‌های ایران در خارج در حال آزادسازی و همچنین بحران‌های منطقه در حال افول است؛ در این شرایط، فشار‌های خارجی بر دلار کاهشی بوده که باعث نزول بیشتر قیمت‌ها خواهد شد.

علاوه بر این، اتفاق قابل توجهی که در نوسانات اخیر ارزی رخ داده، حضور فعال و هوشمند بازارساز بدون ارزپاشی و با استفاده از ابزار‌های جدیدی همچون ساماندهی معاملات عمده طلا ذیل مرکز مبادله ایران بوده است.

تدبیر مهم و اثرگذار دیگری که این روز‌ها باعث فروکش کردن هیجانات اقتصادی و هدایت نقدینگی‌های سرگردان در بازار‌های مالی به سمت تولید شده، مجوز انتشار ۲۸۰ هزار میلیارد تومان گواهی سپرده خاص با نرخ ۳۰ درصد به بانک‌های عامل بوده که هرچند یک هفته مهلت داشت، اما فقط ۳ روز پس از عرضه این اوراق، اغلب بانک‌ها از اتمام سهمیه خود خبر دادند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که اقدام جدید بانک مرکزی باعث می‌شود تا سرمایه و نقدینگی موجود در جامعه به جای اینکه صرف سفته‌بازی و سوداگری در بازار ارز و طلا و سکه شود به سمت تولید و اشتغال هدایت از التهاب بازار‌های دارایی کاسته شود.