- ۳۰ آبان ۱۴۰۳
- کد خبر 1328422
نوید آقایی، تحلیلگر فضای مجازی در نقد فیلترینگ به امتداد گفت: ادامه سیاست فیلترینگ گسترده فضای مجازی تنها به دلیل نفع اقتصادی عدهای معدود نیست بلکه جریانی در کشور رفع فیلترینگ را مقدمه از دست دادن استیلای فرهنگی و رسانهای خود میداند. این در حالی است که هم سیاستهای فرهنگی دهههای گذشته با چالش جدی مواجه شده و هم مرجعیت رسانهای داخل کشور از دست رفته است.
وی افزود: سالهاست نسبت به آسیبهای متعدد فیلترینگ گسترده فضای مجازی صحبت میکنیم و گوش شنوایی نیست، حالا کار به جایی رسیده است که دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی که حاکمیتیترین مسئول در این حوزه بوده میگوید سیاست فیلترینگ شکست خورده اما جریانی اجازه رفع فیلترینگ را نمیدهد.
آقایی در توضیح این جریان اظهار کرد: همان افرادی که جلوی ویدیو و ماهواره و اصولاً هر پدیدهای که ذیل مرجعیت فرهنگی رسانهایشان نرفت را میگرفتند، باز هم همان رویه را ادامه میدهند. اگر انحصار ایجاد شده در آن دوران موفق شد، رویکرد انحصاری در مورد فضای مجازی هم موفق میشود. متاسفانه در شرایطی که کشورهای منطقه میلیاردها دلار در حوزه هوش مصنوعی سرمایهگذاری میکنند ما درگیر بدیهیات هستیم و باید راجع به سیاست شکست خورده فیلترینگ و گردش مالی ۲۰هزار میلیاردتومانی فروش فیلترشکن صحبت کنیم. روزی دو ساعت برق در کشور قطع میشود اما یک کلمه پاسخ نمیدهند وقتی میلیونها نفر از فیلترشکن استفاده میکنند که منجر به مصرف بیشتر باطریهای تلفن میشود چه انگیزهای برای صرفهجویی در انرژی از سوی مردم میماند؟ دولت باید در مقابل رفتارهای یک بام و دو هوا بایستد.
تحلیلگر تصریح کرد: نقطه قوت ما در سالهای گذشته نیروی انسانی کارآزموده در حوزه فناوری بوده اما حالا مشکل بزرگ فعالان اقتصاد دیجیتال نگهداری نیروها در کشور است، خسارتی که خروج این افراد به کشور میزند غیرقابل جبران است.
آقایی در پایان خاطرنشان کرد: اجرای سیاست فیلترینگ و در پی آن استفاده میلیونی از انواع فیلترشکنها، امنیت سایبری کشور را با چالش جدی مواجه کرده است و ادامه این روند میتواند صدمات بسیار گستردهای به زیرساختهای کشور بزند.
انتهای پیام/
https://emtedadnews.com/?p=1328422