×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

کمالوندی: ایران مجموعه‌ای از سانتریفیوژهای پیشرفته را بکار میگیرد

به گزارش امتداد، بهروز کمالوندی معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی در گفتگوی تلویزیونی درباره جزئیات اقدامات ایران در پاسخ به قطعنامه شورای حکام آژانس اظهار کرد: قدامات جبرانی کشورمان بلافاصله پس از صدور قطعنامه چهار کشور غربی علیه کشورمان آغاز شده است.

وی با اشاره به حضور اخیر دبیرکل آژانس هسته‌ای در کشورمان بیان کرد: زمانی که آقای گروسی به عنوان مدیر کل آژانس هسته‌ای در ایران بود، او را مجتمع‌های غنی سازی برده و از آنها دیدن‌کرد.

کمالوندی ادامه داد: در آنجا هزاران ماشین سانتیریفیوژ نصب شده و آماده بود. به آنها گفتیم که ما به دنبال راه حل‌های تعاملی هستیم ولی اگر غربی‌ها روش دیگری را اتخاذ کنند در عین حال آماده هستیم.

وی عنوان کرد: مدیر کل پیشنهادی داشت که موقتاً ذخایر ۶۰ درصد بالا نبریم، البته نه به شکلی که غنی‌سازی که در سطوح مختلف از جمله ۶۰ صورت می‌گیرد، بخواهد متوقف شود، بلکه به صورت موقت صورت گیرد تا تعامل شکل بگیرد که البته ما در این خصوص با شرط و شروط‌هایی آن را پذیرفتیم و
به مدیر کل گفتیم که [در صورت عدم تعامل] ما بلافاصله و در لحظه اقدام خواهیم کرد.

معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به صدور قطعنامه ضد ایرانی در شب گذشته در آژانس هسته‌ای، گفت: دیشب آژانس در ساعت‌های پایانی که حدود ساعت ۹:۳۰ شب وین بود، این قطعنامه را صادر کرد ولی قبل از آنکه مسئولین آژانس بخواهند بازگردند، تصمیم خود را تلفنی به آنها اطلاع دادیم.

کمالوندی با اشاره به اهمیت حوزه غنی‌سازی در صنعت هسته‌ای اظهار کرد: حوزه غنی‌سازی مهمترین حوزه‌ای است که در این صنعت متأثر خواهد شد و ما ظرفیت غنی سازی را به طرز قابل ملاحظه افزایش می‌دهیم.

وی افزود: در این خصوص به کارگیری انواع ماشین‌های پیشرفته، همچنین سرعت توسعه صنعتی از هر کدام از این ماشین‌ها افزایش داده و زیرساخت‌ها را توسعه و تکمیل می‌کنیم. در عین حال اقدامات مهم دیگری را انجام می‌دهیم که موجب خواهد شد ضریب امنیت مان افزایش یابد.

معاون انرژی اتمی تصریح کرد: به عبارتی دیگر آنها [غربی‌ها] اشتباه می‌کنند که با روش فشار به دنبال آن هستند که صنعت [هسته‌ای] ما به عقب برود، در حالی که این اتفاق نمی‌افتد.

با اشاره به مخالفت سایر کشورها با تصمیمات چهار کشور غربی تصریح کرد: تعداد کشورهایی که به قطعنامه‌های آنان رأی می‌دهند در حال کاهش یافتن است و در قطعنامه اخیر به مراتب رأی کمتری نسبت به قطعنامه قبلی داشت، لذا تقریباً می‌توان گفت همه اعضایی که رأی ممتنع داده‌اند، مایل نبودند که به هیچ وجه این قطعنامه تصویب شود و در این خصوص سخنرانی‌های خوبی هم داشتند. آنها تعجب می‌کردند که چرا این چند کشور روش فشار را در پیش گرفتند.

وی با بیان آنکه شب گذشته مهندس اسلامی دستورات لازم را دادند و ما هم کارها را به امروز موکول نکردیم، گفت: البته آژانس گزارش‌های خود را خواهد داد و این کار چند کشور غربی باعث خواهد شد که افزایش ظرفیت در حوزه‌های مختلف صنعت هسته‌ای داشته باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.