- ۱۰ دی ۱۴۰۳
- کد خبر 1337924
به گزارش خبرنگار امتداد عبدالمطهرمحمدخانی سخنگوی شهرداری تهران، امروز -دوشنبه ۱۰ دیماه ۱۴۰۳- در ابتدای پنجمین نشست خبری با تأکید بر اینکه از رویکرد انتقادی در بخشهایی که سازنده و کمک کننده است و میتواند نواقص در رابطه با تعلل چینیها در ساخت واگنهای مترو، گفت: در مورد قرارداد واگنها مسیر تا اینجا به خوبی پیش رفته و تقریبا تمام راه را با تلاش مدیران شهری پیش بردهایم. در مورد عبارتی که آقای چمران در مورد واگنها مطرح کردند، ورود نمیکنیم و سخنان ایشان به عنوان بزرگتر حوزه شهری حرف نهایی و قطعی مدیریت شهری است. امیدواریم همکاری بیشتری صورت بگیرد تا بتوانیم به ساخت واگنها سرعت ببخشیم.
محمدخانی با بیان اینکه این موضوع توافق جدی بین دو کشور است، یادآور شد: این توافق بین رؤسای دو دولت است که دوره ششم مدیریت شهری توانست آن را عملیاتی کند. دو رام قطار در سال آینده وارد خطوط مترو خواهد شد. بعد از واردات واگنهای اولیه امیدواریم این سرعت افزایش پیدا کند و در سالهای آینده قرارداد به طور کامل محقق و واگنها در تمام خطوط به کار برده شود. امید میرود با کمک دولت و بانک مرکزی این قرارداد شتاب بیشتری بگیرد.
وی افزود: به دلیل ملاحظاتی که در واردات وجود داشت و آزمایشهایی که باید در خطوط صورت میگرفت، فعالیت واگنها در اردیبهشت و خردادماه سال آینده رقم خواهد خورد.
محمدخانی در پاسخ به پرسشی درخصوص صدور پروانه و تسهیلات در این زمینه توضیح داد: تصمیم شهرداری طبق قانون این است که به صورت قطعی تا پایان سال هیچگونه تخفیفی در عوارض صدور پروانه نخواهیم داشت و به صورت طبیعی در سال آینده متناسب با تورم و تصمیم شورا افزایش هزینهها را نیز به صورت طبیعی خواهیم داشت. تمام برآوردهای کارشناسی نشان میدهد که افزایش یا کاهش عوارض صدور پروانه تاثیر خاصی در قیمت مسکن ندارد و افزایش طرف عرضه است که در این مساله تاثیر دارد. امیدواریم با تمهیدات اندیشیده شده در شهرداری تهران به ویژه در بخش مشوقها در بحث بافت فرسوده، ساخت و ساز افزایش پیدا کند.
به انبوه سازان توصیه میکنیم که بحث دریافت مجوز صدور پروانهها را به پایان سال موکول نکنند تا با تراکم بالا در حوزه اداری در این مساله مواجه نشویم.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در ادامه این نشست به پرسشی در خصوص استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر پاسخ داد و گفت: با اقداماتی که صورت گرفته و در حال انجام است، تا اسفندماه یک درصد از کل برق مصرفی مجموعههای شهرداری را از محل نیروگاههای خورشیدی تأمین خواهیم کرد. شاید به ظاهر کم باشد، اما میانگین آن در دیگر دستگاههای اجرایی حدود ۰.۶ درصد است و دو برابر معدل میزان مصرف سایر دستگاه هاست.
وی با بیان اینکه طراحیها و مطالعات تکمیل شده و با اختصاص بودجه ۲ هزار میلیارد تومانی در سال آینده با همراهی شورا، میزان استفاده از انرژی خورشیدی به ۱۰ درصد خواهد رسید، خاطرنشان کرد: این میزان رکوردی قابل توجه بین دستگاهها و نهادها خواهد بود.
سخنگوی شهرداری تهران در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران در رابطه با نوسازی و ساخت مسکن در پایتخت، تصریح کرد: شهرداری تهران قرار نیست مسکن بسازد و ما نهاد تسهیل گر هستیم و دولت را همراهی خواهیم کرد که به وظایف خود عمل کند. شهرداری باید تسهیلاتی را در نظر بگیرد و همراهیهای لازم را داشته باشد که این اتفاق افتاده است.
وی اضافه کرد: تعدادی از این پروژهها از لحاظ ساخت به مراحل خوبی رسیده و اصحاب رسانه مجدداً میتوانند از این پروژهها بازدید کنند. شهرداری به وظایف خود و فراتر از وظایف خود در این زمینه عمل کرده است.
محمدخانی با بیان اینکه یک گزینه در مذاکرات با چین در حوزه مسکن بود، خاطرنشان کرد: امروز موضوع اصلی ما حمل و نقل عمومی و برقی سازی است. از این ظرفیت با همکاری دولت در واردات اتوبوس، مترو، تاکسی و موتورسیکلت برقی و تراموا استفاده میکنیم.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره فعالیت زنان در یگان حفاظت شهرداری تهران و چگونگی فعالیت آنها گفت: هر اتفاقی که در حوزه یگان حفاظت در این سالها در شهرداری میافتاده قرار است در بخشهایی که اکثریت با زنان است و بخشهای تخصصی آنها، متناسب با همکاران خانم یگان انجام شود. مثلا در واگنهای اختصاصی بانوان در مترو یا ساختمانهای شهربانو این فعالیت به زنان یگان حفاظت واگذار میشود. اولویت بانوان شاغل در یگان حفاظت بحث امنیت و مسائل انتظامی است و مجوز جذب آنها نیز با همین رویکرد انجام میشود.
محمدخانی ادامه داد: همانطور که آتش نشان زن داریم در حوزه تخصصی یگان حفاظت نیز باید از ظرفیت بانوان استفاده کنیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درمورد تکمیل پروژه بال غربی بزرگراه یادگار امام اظهار کرد: از شهروندان برای ترافیک ایجاد شده در این محدوده عذرخواهی میکنیم. اینکه این تصور پیش آمده که کار انجام نمیشود، به این دلیل است که تقاطع چهار سطحی در حال اجراست و دو تقاطع کاملا زیر زمین قرار گرفته و طبیعی است که شهروندان ابعاد کار را مشاهده نکنند.
سخنگوی شهرداری پایتخت با بیان اینکه این پروژه در دو فاز اجرا میشود و فاز اول میدان فتح و فاز دوم ضلع غربی بزرگراه یادگار امام است، تصریح کرد: طبق وعده امیدواریم تا خردادماه سال آینده این پروژه به طور کامل به بهره برداری برسد. تلاش سه شیفته معاونت فنی و عمرانی بر این است که میدانگاه تا پایان امسال به بهره برداری برسد، اما یک معارض جدی دارد و لوله بزرگ آن در این محدوده وجود دارد که امیدواریم با همراهی شرکت آبفا و تلاش جدی و جهادی جابجایی این لوله آب به سرانجام برسد و بتوانیم میدانگاه را به بهره برداری برسانیم. پروژه متوقف نشده، اما یکی از بخشهای زیرسطحی را با کندی مواجه کرده است.
محمدخانی با بیان اینکه حجم قابل توجهی از آب از این لولهها منتقل میشود و نقش مهمی در تأمین آب جنوب غرب تهران دارند، تصریح کرد: امید میرود مجموعه آبفا همانطور که تا امروز همکاری خوبی داشته از این پس نیز همراهی لازم را با شهرداری داشته باشد تا طرح مورد نظر سریعتر به نتیجه برسد.
وی درباره درخصوص اجرای نهضت برقی سازی ناوگان حمل ونقل عمومی و وام خرید تاکسی برقی با وام صفر درصد که توسط شهردار تهران مطرح شد، بیان کرد: از محل تبصره ماده ۱۲ تکلیفی برای دولت برای تامین ناوگان با اولویت سوختهای غیرفسیلی وجود دارد. گفتوگوها با وزارت صمت انجام شده و امیدواریم با تصمیم وزیر صمت این موضوع به سرانجام برسد. بحث وام به خریداران تاکسیها با شرایط مناسب انجام میشود و به صورت پلکانی بر اساس تورم میزان پرداخت افزایش پیدا میکند.
سخنگوی شهرداری تهران اضافه کرد: امیدواریم که تا پیش از پایان سال فراخوانهای خرید تاکسیها را برای رانندگان داشته باشیم که قدم اولیه آن تأمین این وام و همکاری وزارت صمت است.
محمدخانی درباره مسجد پارک قیطریه و انصراف خیر در این پروژه که از سوی یک عضو شورا مطرح شد، اظهار کرد: این صحبت از سوی یکی از اعضای شورا مطرح شد و در واقع تقلیل موضوع تکلیف قانونی شهرداری به نظر شخصی یک خیر، یک نوع انحراف از اصل موضوع است. شهرداری تکلیفی در این زمینه برای تامین سرانههای مختلف در پارکهای شهر دارد و این تکلیف خودش را حتما انجام میدهد آن هم در قالبی که به فضاهای سبز و درختان آسیب نرساند. از ابتدای دهه ۷۰ این کار یعنی ساخت مساجد در پارکها انجام میشود؛ بنابراین این تعبیر از سوی عضو شورا دقیق نیست.
وی افزود: آن چیزی که در قانون برای ما بنا شده قطعا انجام میشود در همه فضاهایی که تکلیف قانونی داریم با همان رویکرد حفظ فضاهای سبز و درختان این کار را انجام خواهیم داد. /
https://emtedadnews.com/?p=1337924