×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

تزریق هورمون در صنعت تولید مرغ بی‌معنی است

مهدی فیضی در گفتگو با امتداد اظهار کرد: طیور تولیدی در سطح استان و در سطح کشور عاری از هرگونه هورمون است و اصلاً در صنعت طیور چیزی به نام هورمون وجود ندارد، پس فکر و خیال مردم از این جهت راحت باشد.
وی ادامه داد: ولی سوالی که احتمال دارد در بین افکار عمومی به وجود بیاید و آن رشد ۴۵ روزه مرغ است که در این مورد جیره‌ای که مرغداران به مرغ‌ها می‌دهند بر اساس بالانس املاح، مواد پروتئینی، هیدرات کربن و میزان انرژی که مصرف می‌کند و… است، پس با این شرایط مرغ در ۴۵ تا ۵۰ روز رشد می‌کند.
فیضی افزود: بعضاً ما شاهد کبودی در سینه طیور هستیم که آن هم در اثر عدم تحرک طیور است و آنجا میکروبی رشد می‌کند که در هنگام پاک کردن مرغ باید آن را برداشت و بقیه لاشه قابل مصرف است.
وی با بیان اینکه مجموعه دامپزشکی نظارت بر فرآورده‌های خام را بر عهده دارد افزود: یعنی فرآورده‌هایی که هنوز برای مصرف آماده نشده‌اند و وقتی این‌ها به شیر پز خانه‌ها و یا به کارخانه‌های تولید لبنیات صنعتی بروند دیگر در حوزه‌ی ما نیست و به بهداشت و نظارت همکاران در بخش بهداشت وارد می‌شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل تصریح کرد: ما در این حوزه شاهد بیماری تب مالت هستیم و این بیماری یک بیماری مشترک در بین دام و انسان است و برای مقابله با آن شبانه روز در حال تلاش هستیم و واکسن‌های مختلف در این مورد به دام‌های بزرگ و کوچک تزریق می‌شود.
فیضی تشریح کرد: از مردم خواهشمندیم که لبنیات سنتی دور بمانند و از لبنیات صنعتی و بسته‌بندی شده و هموژنیزه و پاستوریزه استفاده کنند و شیر را به حد کافی بجوشانند و پنیر را حداقل مدتی در آب نمک نگه دارند تا میکروب آن از بین برود.
وی ادامه داد: ۱۲ میلیون و ۵۰۰ قطعه پرنده به خاطر بیماری آنفولانزای فوق حاد و حاد پرندگان واکسیناسیون شده‌اند تا سد دفاعی در مقابل بیماری آنفولانزا در استان ایجاد کنیم.
فیضی با بیان اینکه مجموعه دامپزشکی شبانه روز در حال تلاش است تا مردم از یک سفره و غذای سالم استفاده کنند و در نتیجه از یک جامعه سالم برخوردار باشیم افزود: از مردم خواهشمندیم که در این مورد با ما همکاری‌های لازم را به عمل آورند.